fbpx

Scrie un comentariu

dpt parc

În această dimineață la ora 10 au debutat activitățile din cadrul ZMT cu deschiderea oficială a evenimentului care a avut loc în sala mare a primăriei Turda.

 

După, oficialitățile s-au îndreptat spre parcul central unde a debutat un FESTIVAL DE BUCĂTĂRIE TURDEANĂ cu un meniu specific zonal.

Oaspeții au fost întâmpinați cu standuri cu flori realizare de regiile din subordinea administrației locale, Salina Turda, Domeniu Public, Compania de Apă Arieș, de asemena Muzeul de Istorie a creat un spațiu expozițional cu câteva din obiectele aflate în „patrimoniu”.

Un expert peisagist a realizat o hartă a României, unde Turda a fost localizată prin stema reprezentată de un scut ornat cu un "chevron" roșu, răsturnat în partea superioară a câmpului.

Câmpul superior, cu interior albastru, delimitat de "chevron", conține un braț stâng înveșmântat în zale cu o secure de luptă, executat cu smalț argintiu.  Câmpul inferior al scutului este mobilat cu un munte despicat în două, cu fond argintiu, munte pe al cărui câmp, în dextra, este plasată o ștampilă de cărămidă colorată portocaliu, reprezentând epoca romană, iar în senestra este reprezentat un copac în culori naturale.  "Chevronul" este mobilat cu trei coroane voievodale smălțuite în aur.  Scutul este timbrat cu o coroană murală argintie cu cinci turnuri.

De la ora 17 urmează la Galeria de Artă (intrare liberă)" PORTRETIȘTI TRANSILVĂNENI sec. XIX-XX. Organizator: Casa colecțiilor Turda - Vernisaj.

Concertele vor debuta în zona Materna de la ora 20.00, primul fiind Maximilian, urmat de Feelings și Loredana.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate