fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

ambasador cehia

Ambasadorul Cehiei în România, Excelenta Sa Vladimir Valky, se află azi la Turda, într-o vizită la Primărie, pentru a purta discuții despre transportul electric în comun (autobuzele achiziționate pe bani europeni sunt produse în Cehia), dar și pentru a vizita Salina Turda, cel mai spectaculos loc subteran de pe mapamond.

Cu această ocazie, primarul turdean a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că are în vedere crearea unei zone metropolitate care să se dezvolte cu ajutorul banilor europeni, pe modelul Turzii.

“Vrem ca acest proiect să deservească tuturor celor 19 localități care compun Comunitatea Urbană Arieș. Intenționăm să avem o rețea de transport public la nivel comunitar, dar și să reabilităm drumurile care vor fi folosite de această rețea”, a declarat Cristian Matei, conform RefleqtMedia.

Vă reamintim că Turda a câștigat competiția pentru Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă 2018 la nivel european, la categoria SUMP Awards (Sustainable Urban Mobility Planning), premiu oferit de Comisia Europeană. În baza acestui proiect, Turda deja are semnate contracte de peste 31 de milioane de euro, iar până în 2030 mai poate atrage încă aproximativ 50 de milioane de euro, conform Ziua de Cluj.

Proiectele sunt în implementare și prevăd modernizarea străzilor principale pe care circulă mijloacele de transport în comun (cu piste de biciclete, alveole pentru autobuze, stații moderne, e-ticketing, monitorizare video). Au fost achiziționate 20 de autobuze electrice și se va implementa sistemul de Bike Sharing. În ceea ce privește arterele principale, s-a început cu strada 22 decembrie 1989. Până în 2022 proiectul va fi finalizat, astfel se vor moderniza 16 artere principale ale orașului, de 11 km.

”A fost esențial ca municipiul Turda să beneficieze de finanțări externe pentru ca noi să putem rezolva problemele de infrastructură, motiv pentru care am făcut tot posibilul să atragem cât mai multe fonduri europene. Portofoliul de proiecte se află în linie dreaptă și ne plasează într-un loc fruntaș în România, în ceea ce privește absorbția de fonduri europene”, a menționat primarul Cristian Matei, citat de sursa menționată.

Foto: Facebook/Ovidiu Bucur.

UPDATE:

”Ambasadorul Republicii Cehe, Excelența Sa Vladimír Valky a fost prezent astăzi la Turda, alături de consilierul economic al Ambasadei, Rudolf Opatřil, și de reprezentanții companiei de la care am achiziționat autobuzele electrice.

Vizita a marcat finalizarea primei etape de livrare a celor 7 autobuze electrice. Delegația a efectuat și o vizită în teren la baza de transport public unde sunt garate autobuzele. 

Mulțumim oaspeților noștri pentru profesionalism și pentru atenția deosebită pe care au acordat-o orașului nostru!”, a spus primarul Cristian Matei, după vizita efectuată de delegația cehă.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator