fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

cl turda indemnizatie

Consilierii locali turdeni și-au votat indemnizația lunară, pe care o primesc pentru prezența la ședințele Consiliului Local și ale comisiilor de specialitate, la valoarea de 10% din indemnizația stabilită pentru primar. Noua OUG prevedea că pot primit ”până la 10%”.

Cum indemnizația unui primar pentru un municipiu de talia Turzii este de 14.560 lei/lună, brut, rezultă că indemnizația pe care o vor primi consilierii turdeni va fi de 1.456 lei/lună, brut.

Această indemnizație se acordă ”doar dacă participă la cel puțin o ședință a autorității deliberative și o ședință a comisiei de specialitate, pe lună, desfășurate în condițiile legii”. În Regulamentul de organizare și funcționare al Consiliului Local, adoptat în iulie 2016, era precizat că un consilier local primește o indemnizație de ședință în cuantum de 5% din indemnizația primarului, pentru maxim 1 ședință de Consiliu Local și 2 ședințe ale comisiei de specialitate, pe lună.

Aceasta nu este singura ”bucurie” adusă aleșilor locali, odată cu adoptarea noului Cod Administrativ, prin Ordonanță de Urgență a Guvernului. 

Aleșii locali, începând din 1992 încoace, ar urma să primească o pensie specială calculată astfel: 0,4% din salariul lunar brut (aproape dublu decât netul) înmulțit cu numărul de luni petrecute în funcție. Limita maximă pentru acest calcul este de 3 mandate, adică 12 ani de mandat. 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator