fbpx

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

autobuz 7

Azi a ajuns al 7-lea autobuz electric la Turda, achiziționat cu fonduri europene. Practic, este vorba de al 2-lea autobuz cu o lungime de 11 metri. În total, până în luna decembrie, la Turda trebuie să sosească 20 de autobuze electrice, produse în Cehia, respectiv 10 cu o lungime de 11 metri și alte 10 cu o lungime de 9 metri.

 

”Dacă este joi, înseamnă că se îmbogățește flota! Așa cum deja v-am obișnuit, astăzi a mai sosit un autobuz electric, autobuzul cu numărul 7. Numărătoarea continuă!”, au transmis reprezentanții administrației locale.

Autobuzele sunt produse de compania SOR la fabrica din Libchavy, Cehia. SOR produce autobuze electrice de aproape un deceniu, iar produsele sale au fost testate în cele mai grele condiții de exploatare, spun reprezentanții distribuitorului local. Noile autobuze vor face parte din dotarea noii societăți de transport public de persoane, a municipalității, care se preconizează să-și înceapă activitatea de la finele anului 2019. Prin același contract, vor fi achiziționate și stații de încărcare rapidă, elemente pentru sistem e-ticketing și se vor efectua branșamentele în stațiile cu încărcare rapidă.

”Autobuzul fabricat în Cehia a dovedit o autonomie urbană reală de peste 250 km, mai spun reprezentanții Anadolu Automobil Rom. Potrivit lor, un autobuz SOR este și primul autovehicul complet electric care a reușit să traverseze Tranfăgărășanul, între Pitești și Sibiu”, a precizat Economica.net, în cadrul unui articol publicat la finele anului trecut.

Deși criticat intens de opozanții din gruparea T9/USR, proiectul realizat de Municipiul Turda a câștigat locul 1 la nivelul Uniunii Europene, pentru cel mai bun proiect de mobilitate urbană, iar apoi s-a semnat un contract cu finanțare europeană de peste 30 de milioane de euro, bani cu care se vor cumpăra autobuze electrice noi, se vor asfalta arterele principale, se vor face piste de biciclete și se vor implementa soluții moderne de transport persoane în interiorul localității (gen bikesharing etc).

Cei din gruparea de opoziție T9/USR au încercat să blocheze proiectul și finanțarea, pe diverse căi, însă nu au reușit acest lucru.

Noile autobuze sunt extrem de moderne, fiind dotate cu camere de supraveghere atât în interior cât și în exterior, cu sistem de internet wifi, rampă pentru acces persoane cu handicap etc.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator