fbpx

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

primaria ct 1

In data de 18.06.2019, la ora 01:08, asupra serverelor din Primaria Câmpia Turzii a avut loc un atac informatic cu un virus de tip ransomware de criptare care a penetrat sistemul antivirus si a criptat datele stocate pe doua servere si o statie de gestionare a serverelor.

Urmare a acestui incident de securitate a fost blocat accesul la datele cu caracter personal a peste 250 de persoane vizate, fara ca aceste date sa fi fost sustrase sau sterse. Efectul acestui atac informatic se refera la blocarea accesului la baza de date si imposibilitatea utilizarii unor programe informatice.

Caracterul acestei incălcari a securitatii datelor cu caracter personal se refera doar la disponibilitatea datelor fara sa fi fost afectata confidentialitatea si / sau integritatea datelor.

In conformitate cu art. 34 alin.(1) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor), operatorul are obligatia informarii persoanelor vizate cu privire la incalcarea securitatii datelor cu caracter personal ”in cazul in care incălcarea securității datelor cu caracter personal este susceptibilă să genereze un risc ridicat pentru drepturile si libertățile persoanelor fizice, operatorul informează persoana vizata fara intarzieri nejustificate cu privire la aceasta incălcare. ”

Primaria Campia Turzii, in calitate de operator de date cu caracter personal, a luat de indata masurile necesare pentru limitarea extinderii atacului si stabilirea unui plan de remediere in vederea recuperarii accesului la aceste date.

Totodata, am procedat la notificarea autoritatilor nationale competente, respectiv Autoritatea Nationala pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal si Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Pe aceasta cale ne exprimam regretul pentru orice inconvenient referitor la oferirea serviciilor administrative si asiguram toate persoanele vizate ca riscul reprezentat de acest atac informatic nu mai este susceptibil să se materializeze.

Primar,

Dorin Nicolae LOJIGAN

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator