fbpx

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

388 large

Siteul Primăriei Câmpia Turzii este nefuncțional, cei care accesează adresa www.campiaturzii.ro fiind întâmpinați cu mesajul ”Eroare la stabilirea unei conexiuni cu baza de date”.

Această eroare se primește în momentul în care nu se poate realiza o conexiune cu baza de date a siteului (siteul administrației locale din Câmpia Turzii este construit pe o platformă Wordpress). Conform specialiștilor în domeniu, ar putea fi faptul ca datele de conectare ale bazei  de date sunt greșite sau au fost modificate sau s-ar putea ca serverul de baze de date să nu răspundă. De asemenea, ar putea fi faptul că baza de date a fost coruptă. 

În luna iunie 2019, Primăria Câmpia Turzii a raportat un atac cibernetic asupra serverelor din instituție. Era vorba de un atac de tip ramsomware de criptare, care a penetrat sistemul antivirus și a criptat datele stocate pe două servere și o stație de gestionare a serverelor.

”În data de 18.06.2019, la ora 01:08, asupra serverelor din Primăria Câmpia Turzii a avut loc un atac informatic cu un virus de tip ransomware de criptare care a penetrat sistemul antivirus și a criptat datele stocate pe două servere și o stație de gestionare a serverelor.

Urmare a acestui incident de securitate a fost blocat accesul la datele cu caracter personal a peste 250 de persoane vizate, fără ca aceste date să fi fost sustrase sau șterse. Efectul acestui atac informatic se referă la blocarea accesului la baza de date și imposibilitatea utilizării unor programe informatice.

Caracterul acestei încălcări a securității datelor cu caracter personal se referă doar la disponibilitatea datelor fără să fi fost afectată confidențialitatea și / sau integritatea datelor”, precizat administrația locală, în data de 19 iunie 2019.

UPDATE:

Siteul a redevenit funcțional în jurul orei 14.00. 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator