fbpx

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

flori de pe arieș

Vineri 19 iulie 2019, de la ora 17:00 va avea loc cea de-a XIV-a ediție a festivalului de folclor „Flori de pe Arieș”. Acesta va debuta cu „Parada Portului Popular”, astfel că începând cu ora 17:00, ansamblurile participante vor defila din fața sediului Impozite și Taxe Locale spre Primăria Municipiului Câmpia Turzii și până la Piața Tricolorului, în următoarea ordine:

 

- Ansamblul Folcloric MUGURELUL – Câmpia Turzii

- Formația de dansuri tradiționale maghiare TULIPAN – Câmpia Turzii

- Ansamblul Folcloric ZABOK - Croația

- Ansamblul Folcloric ARDELEANA, veterani – CâmpiaTurzii 

Atât la Primăria Câmpia Turzii, cât și în Piața Tricolorului, ansamblurile vor oferi scurte reprezentații live de jocuri populare din propriul repertoriu.

După „Parada Portului popular”, de la ora 17:30 va începe reprezentația la scena Teatrului de Vară.

Prima care va evolua va fi solista, Ștefania Petric, urmată de Formația de dansuri tradiționale maghiare TULIPAN, Câmpia Turzii, Ansamblul Folcloric MUGURELUL, Câmpia Turzii, Ansamblul Folcloric ZABOK, Croația, Ansamblul Folcloric ARDELEANA (veterani), Câmpia Turzii, Ansamblul Artistic Profesionist POROLISSUM, Zalău, Ansamblul Artistic Profesionist MUREȘUL, Mureș.

De la ora 20:20 este programat recitalul extraordinar susținut de interpretul de muzică populară, Alexandru POP, iar de la ora 21:00 va avea loc festivitatea de premiere a ansamblurilor participante, care marchează finalul evenimentului.

Concomitent cu evenimentul de la scenă, în Piața Tricolorului va fi amenajată o expoziție de sculptură, a artistului Ovidiu Uram din Urca, și anume: “Țăran”, “Țăranca”, “Spadasin”, “Balansoar”.

De asemenea, pe tot parcursul evenimentului, cei prezenți vor putea admira obiecte “de demult” - paturi vechi, căni, cuverturi și piese de vestimentație, de la Muzeul Etnografic al Văii Arieșului - Asociația Culturală Octavian Păcurar.

Vă așteptăm!

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator