fbpx

1 Comentariu

bazasportiva tip1

Primăria Turda are în vedere oportunitatea de construire a două noi baze sportive, prin Compania Națională de Investiții. Până acum, administrația locală turdeană a beneficiat de aprobarea proiectului finanțat de CNI pentru construirea unei săli de sport cu o capacitate de peste 3.000 de locuri. 

 

Acest proiect este în faza de analizare a ofertelor depuse, urmând ca în scurt timp să fie anunțată firma câștigătoare, iar ulterior se va semna contractul de realizare al investiției.

Citește și:

S-au depus 4 oferte pentru construirea sălii polivalente de la Turda

Administrația locală mai are un proiect de bază sportivă la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din Turda. Și pentru acest proiect se speră la obținerea unei finanțări din partea CNI.

Citește și:

La Turda se va edifica un complex sportiv de peste 7,4 milioane de lei

În ceea ce privește cele două noi baze sportive vizate de administrația locală, una dintre investiții este în zona Stadionului Municipal, respectiv în zona actualului teren Ceramica, în timp ce a doua investiție este preconizată la Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu”.

Construirea bazei sportive de lângă stadionul Municipal implică realizarea unui teren sportiv de dimensiuni UEFA/FRF (105x68m) cu nocturnă și tribună amenajată pentru 500 de persoane, a altui teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis, realizarea unei clădiri administrative pentru vestiare și parcări pentru autovehicule și autocare. Suprafața totală afectată ar fi de 32.300 mp.

Proiectul celei de-a doua baze sportive, de la Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu” de la Materna, implică realizarea unui teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis și a unei clădiri de vestiare. Suprafața totală este de 12.610 mp.

Ambele proiecte vor fi supuse aprobării consilierilor turdeni, la ședința extraordinară convocată pentru mâine dimineață, aleșii urbei trebuind să-și dea acordul pentru transferul terenului în proprietatea CNI, pentru realizarea investiției.

bazasportiva tip2

Compania Națională de Investiții a anunțat construirea a 400 de terenuri sportive la nivelul întregii țări (de tip 1 - teren de fotbal + teren de handbal/volei/baschet/tenis și tip 2 - teren de handbal/volei/baschet/tenis). Construirea terenurilor de fotbal este o obligație asumată de către Guvernul României, atunci când s-a depus candidatura pentru găzduirea unor meciuri de la Campionatul European de fotbal.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Altceva · 23:25 15.07.2019
    In Turda, nu ai unde sa joci baschet, in parcul mare sunt 2 coșuri si atât. La CNMV cosurile au fost demontate si asa au rămas. Mare pacat fiindca baschetul dezvolta armonios tinerii.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator