fbpx

pmp 1300x300

asacons montatorprefabricate

3 Comentarii

ask question

O turdeancă a avut surpriza vieții în momentul în care a primit factura de energie electrică, iar datele ei erau asociate străzii... Lucreția Murășianu, deși ea știa că locuiește pe strada Sirenei! Acesta a fost modul în care a aflat că, de fapt, i s-a modificat denumirea străzii!

”Am aflat ieri de pe factura de energie electrica faptul ca strada pe care locuiesc si anume Sirenei nu se mai numeste asa. Acum se numeste Lucretia Murasianu. Nu am fost informati cu privire la schimbarea numelui cu atata mai putin consultati! Am cautat pe internet adresa... si nu exista. Am sunat la primarie m-au plimbat de la o linie telefonica la alta deoarece nu au raspunsuri concrete la intrebarile mele. Ce fac cu toate documentele pe care am trecuta vechea denumire (contracte, buletin etc). Ce adresa dau in momentul in care comand un taxi sau ceva de pe internet cu livrare la domiciliu? Si cine suporta toate cheltuielile aferente schimbului de documente? Sper sa primesc un raspuns deoarece am scris si pe pagina primariei, am si sunat si nimeni nimic”, spune o persoană care locuiește pe fosta stradă Sirenei, actuală Lucreția Murășianu.

Schimbarea denumirii străzii a fost aprobată printr-o hotărâre de Consiliu Local, în 28 noiembrie 2018 (vezi aici: HCL 349/28.11.2018). Inițial, această decizie a fost anunțată la publicarea ordinii de zi a ședinței de Consiliu, în 22.11.2018 (vezi AICI). Însă, de vreme ce proiectul de hotărâre era menționat cu o mențiune de genul PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea schimbării denumirii unei străzi din Municipiul Turda, pentru o persoană neavizată era mai greu să-și dea seama că e vorba de strada sa (e drept: pe siteul Primăriei ordinea de zi era disponibilă cu accesarea online a fiecărui proiect în parte, iar de acolo îți puteai da seama).

Cert este că decizia a fost luată, iar persoana a aflat de pe factura de energie electrică faptul că denumirea străzii i s-a modificat! probabil, în acest caz, era utilă recurgerea la niște fluturași distribuiți în cutiile poștale, la imobilele de pe această stradă, care urmau să fie afectate sau care au fost afectate de decizia modificării denumirii străzii, ulterior adoptării deciziei.

Conform HCL-ului menționat, ”costurile pentru schimbarea documentelor de identitate ale locuitorilor cu domiciliul pe strada Sirenei (ex. carte de identitate, pașaport) precum și a documentelor referitoare la proprietățile acestora vor fi suportate de la bugetul local al Municipiului Turda”.

Practic, toți cei care au locuit pe fosta stradă Sirenei, în prezent Lucreția Murășianu, trebuie să-și modifice actele, pentru a nu avea probleme pe viitor. 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Dana · 11:57 05.07.2019
  Mi se pare puțin exagerată mirarea Doamnei, mai ales că știu că pe acea stradă Primăria a amplasat plăcuțe cu numele nou al străzii și mai știu din sursă sigură că chiar pe stradă locuitorii au purtat discuții întrebându-se unii pe alții cine a fost Lucreția Mureșan, necunoscând unele aspecte ale istoriei destul de recente ale Turzii... Să înțeleg că Doamna nu a văzut nici plăcuțele și nu a auzit nici de aceste discuții?
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Madalina Horvath · 12:30 05.07.2019
   Doamna nu a auzit discutiile oamenilor si nici nu a vazut placuta deoarece locuieste in strainatate. Pe doamna trebuiau sa o anunte in mod oficial autoritatile nu oamenii. Nu cred ca era atat de greu sa fie bagate in cutiile postale niste hartiute cat de mici unde sa fim informati. Ca daca cumva pe doamna o pune Bunul Dumnezeu sa nu isi plateasca impozitele sau sa faca ceva fara aprobare sau autorizatie,o cauta toata primaria si o taxeaza. Ia cautati pe internet strada Lucreția Murășianu in Turda sa vedem ce va da. Daca vreau sa comand ceva pe internet ce adresa trec?
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Madalina Horvath · 12:34 05.07.2019
   Doamna nu a vazut nici placutele si nu a auzit nici discutiile deoarece locuieste in strainatate. Pe doamna era normal sa o informeze autoritatile cu o hartiuta cat de mica in cutia postala.
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator