fbpx

diego banner mai2019

4 Comentarii

anda diana moldovan

Eleva Anda Diana Moldovan (Liceul Teoretic ”Pavel Dan” Câmpia Turzii, absolventă clasa VIII) este singura care a reușit să obțină media 10.00 la recentul examen de Evaluare Națională. PSD Câmpia Turzii solicită să i se acorde un premiu de 2.500 de lei pentru această performanță. Primarul Dorin Lojigan spune că ar propune premierea tinerei cu mare drag, numai că... nu există bază legală, Guvernul PSD interzicând astfel de cheltuieli!

”Eleva Anda Diana Moldovan este un astfel de exemplu al societății noastre. Ca urmare a rezultatului ei deosebit la Evaluarea Națională, PSD Câmpia Turzii propune, în condițiile legii acordarea elevei Anda Diana, singurul elev notat cu 10 din Câmpia Turzii și Turda la Evaluarea Națională, a unui premiu în valoare de 2500 lei, din fondurile Consiliului Local. În consecință, solicităm Primăriei și Consiliului Local Câmpia Turzii să întreprindă toate demersurile legale și necesare premierii performanței elevei Anda Diana Moldovan”, au transmis cei de la PSD Câmpia Turzii.

Primarul Dorin Lojigan spune că susține premierea tinerilor de valoare, însă problema este... legislația! Confom edilului din Câmpia Turzii, Guvernul PSD a interzis astfel de cheltuieli de premiere! Așa că propunerea PSD Câmpia Turzii e interzisă de OUG dată de Guvernul PSD!

Dorin Lojigan face referire la OUG 114 din 28.12.2018, privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene. La articolul 36, alin. 3 și 4, sunt prevăzute condițiile în care se pot acorda premii:

”3) În perioada 2019-2021, instituțiile și autoritățile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, nu acordă personalului din cadrul acestora premii.

(4) Prin excepție de la prevederile alin. (3), în perioada 2019-2021 se pot acorda premii pentru sportivii și colectivele tehnice care au obținut performanțe deosebite la acțiunile sportive internaționale și naționale oficiale, pentru elevii, studenții, cercetătorii și profesorii care au obținut distincții la olimpiadele internaționale și concursurile internaționale și naționale pe discipline de învățământ și pentru profesorii care iau pregătit pe aceștia, cu încadrarea în alocarea bugetară.”

Practic, OUG stipulează clar care sunt excepțiile, în cazul unor premieri, iar printre acestea nu se află cel de Evaluare Națională și nici acelea de la Bacalaureat (în cazul în care ar exista elevi de nota 10, care ar merita recompensați).

”Nu există cadru legal! Am văzut că s-au dat exemple de localități care au premiat, dar acele exemple sunt până la adoptarea acestei ordonanțe a Guvernului PSD sau fac referire la olimpiade naționale sau internaționale, care sunt prevăzute ca excepție și pot fi premiate. Este o ordonanță aberantă, să nu putem premia tinerii de excepție din comunitate, dar nu avem ce face, pentru că nu putem încălca legea!”, a spus primarul Dorin Lojigan.

 

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Vlad · 14:29 26.06.2019
  Mojicii din clasa politica, pentru putin capital electoral se ating si de ceva atat de innocent.

  Acesta e motivul pentru care acesti tineri de valoare parasesc tara.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Daba · 15:48 27.06.2019
  Cine e destept, pleaca din tara. Ramai aici sa te chinui.

  Aici fara scoala abia supravietuiesti, si in alte tari iti merge bine.
  Aici cu scoala iti merge bine, afara si mai bine!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Yo · 18:13 27.06.2019
  Felicitări! Un comentariu profund ....dar mă mir că nu are greseli de ortografie... la ce logică are!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  cetatean · 21:50 27.06.2019
  Recunoasterea meritocratiei ar însemna sfârsitul erei trântorilor si oportunistilor care astazi ne conduc, inclusiv pe plan local. De-aceea invoca neputinte legislative dând vina pe altii... Felicitari acestei eleve de exceptie si parintilor acesteia! Sunt o referinta pentru multi dintre noi...
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator