fbpx

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Scrie un comentariu

autobuze electrice matei

Primele autobuze electrice au sosit în această dimineață la Turda! Este vorba de 2 autobuze cu o lungime de 11 metri (practic, este varianta mai lungă, producătorul din Cehia urmând să livreze și unități de 9 metri, respectiv 10 unități de 11 metri și alte 10 de 9 metri).

Autobuzele sunt produse de compania SOR la fabrica din Libchavy, Cehia. SOR produce autobuze electrice de aproape un deceniu, iar produsele sale au fost testate în cele mai grele condiții de exploatare, spun reprezentanții distribuitorului local. Noile autobuze vor face parte din dotarea noii societăți de transport public de persoane, a municipalității, care se preconizează să-și înceapă activitatea de la finele anului 2019. Prin același contract, vor fi achiziționate și stații de încărcare rapidă, elemente pentru sistem e-ticketing și se vor efectua branșamentele în stațiile cu încărcare rapidă.

”Autobuzul fabricat în Cehia a dovedit o autonomie urbană reală de peste 250 km, mai spun reprezentanții Anadolu Automobil Rom. Potrivit lor, un autobuz SOR este și primul autovehicul complet electric care a reușit să traverseze Tranfăgărășanul, între Pitești și Sibiu”, a precizat Economica.net, în cadrul unui articol publicat la finele anului trecut.

Deși criticat intens de opozanții din gruparea T9/USR, proiectul realizat de Municipiul Turda a câștigat locul 1 la nivelul Uniunii Europene, pentru cel mai bun proiect de mobilitate urbană, iar apoi s-a semnat un contract cu finanțare europeană de peste 30 de milioane de euro, bani cu care se vor cumpăra autobuze electrice noi, se vor asfalta arterele principale (n.r. primarul Cristian Matei a anunțat că săptămâna viitoare se va semna ordinul de începere a lucrărilor pe strada 22 Decembrie 1989), se vor face piste de biciclete și se vor implementa soluții moderne de transport persoane în interiorul localității (gen bikesharing etc).

Cei din gruparea de opoziție T9/USR au încercat să blocheze proiectul și finanțarea, pe diverse căi, însă nu au reușit acest lucru.

Prezent la sosirea autobuzelor, primarul Cristian Matei a precizat că până la începutul lunii decembrie 2019 trebuie să sosească toate cele 20 de autobuze, conform contractului. Cu această ocazie, primarul Matei a mai spus că vor exista cel puțin 2 linii noi de transport, luându-se în calcul străzile Dr. Ioan Rațiu și General Dragalina. De asemenea, pe viitor vor mai fi achiziționate 5-6 autobuze de călători, pentru unele trasee mai lungi, dacă e cazul, dar și microbuze, pentru zone mai retrase, cum ar fi Hărcana.

Noile autobuze sunt extrem de moderne, fiind dotate cu camere de supraveghere atât în interior cât și în exterior, cu sistem de internet wifi, rampă pentru acces persoane cu handicap etc.

TurdaNews că prezintă, în premieră, cum arată noile autobuze ajunse la Turda, dar și detaliile oferite de primarul Cristian Matei:

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate