fbpx
Icon 1 Comentariu

mobilitate 22decembrie

Primarul municipiului Turda, Cristian Matei, a anunțat că în curând se va da startul lucrărilor din cadrul proiectului european de modernizare a celor 4 coridoare de mobilitate urbană Turda, lucrări care se vor desfășura în perioada 2019-2022. Practic, este vorba despre arterele principale din Turda!

”În curând vom da startul lucrărilor din cadrul proiectului european de modernizare a celor 4 coridoare de mobilitate urbană Turda, care se vor desfășura în perioada 2019 – 2022!

✔Prima stradă care va intra în reabilitare și modernizare completă, în acest an, este strada 22 decembrie 1989

✔În luna iunie vor ajunge și primele autobuze electrice

✔Din luna decembrie 2019, STP își va încheia activitatea, iar transportul public va fi asigurat de compania Consiliului Local, cu cele 20 de autobuze electrice noi”, a spus primarul Cristian Matei, pe contul său de Facebook.

La nevoile Turzii, care se văd în special pe partea de infrastructură drumuri, bugetul anual ”obișnuit” (adică, cel după care a fost dimensionat și bugetul anului 2016, folosit ca buget de comparație) era insuficient pentru a asigura o dezvoltare sau investiții accelerate. Dacă ne referim strict la acest capitol, în 2016 nevoia de investiții/reabilitări/modernizări de drumuri era de circa 60 de milioane de euro. La un buget ”obișnuit” de venituri, se putea spera la o alocare maximă de circa 2 milioane de euro/an. La un calcul simplu, se poate constata că, raportat la 2016, problema drumurilor din Turda era rezolvabilă în... 30 de ani! De la această constatare a pornit strategia administrației locale.

Citește și:

Cum a reușit Primăria Turda să asigure dezvoltarea localității, fără să majoreze impozitele de 5 ori! (analiză pe bugetul anului 2019)

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Adrian Pasca · 21:31 12.06.2019
    In curând când domnule primar ?suntem la jumate de Iunie și mai aveți 4 luni de vreme buna ,ne mințiți și ne aburiți k pe prosti ,drumurile in oraș sunt varza , armata roșie parca au trecut rușii cu tancurile pe ea podul peste Arieș k după bombardament și dumneavoastră veniți și ne vindeți gogoși . Oare va mai crede cineva in Turda
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator