fbpx

 
 
4 Comentarii

dorinlojigan berc

Administrația locală din Câmpia Turzii a publicat mai multe documente privind elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru Parcul Central (Berc) din localitate, din care reiese intențiile municipalității privind unele investiții în această zonă.

 

”În ultimii ani în zonă s-a edificat un incubator de afaceri (servicii) și s-a amenajat parțial parcul muncipal: alei pietonale, pistă de biciclete și s-a concesionat un spațiu pentru amenajarea unui teren de tenis și minifotbal. Zona cuprinsă în studiul PUZ este liberă de construcții.”, se precizează în Memoriul de prezentare al PUZ-ului. Terenul în discuție/ studiat, în suprafață de 205 644 mp, este situat în intravilanul localității Câmpia Turzii, în partea de Est a municipiului.

Intențiile administrației locale rezultă din precizările făcute în cadrul acestui document: 

”Beneficiarul prezentei documentaţii doreşte realizarea unui ansamblu de construcţii cu destinaţia de servicii: centru de zi, grădiniță, bazin didactic de înot, skate park, accese pietonale şi carosabile, împrejmuire, utilităţi și amenajarea zonelor verzi din cadrul parcului. 

Terenul proprietate publică a mun. Câmpia Turzii este în prezent liber de construcții și necesită investiții în reamenajarea zonei. Prin investiţiile propuse se iniţiază amenajarea zonei, şiimplicit servicii către populaţie, lucru ce nu poate genera opoziţie din partea populaţiei relativ la realizarea obiectivului.”

Zona studiată beneficiază de un cadru natural favorabil amplasării unui ansamblu de construcţii cu destinaţia servicii (grădiniță, centru de zi, bazin didactic de înot, skate park), ce va cuprinde clădirile specifice acestei categorii de activităţi.

Suprafaţa ocupabilă de construcţii va de aproximativ Sc=5000,00mp, incluzând toate clădirile propuse. 

Amenajările propuse nu aduc prejudicii şi nu afectează armonia cadrului natural în care se în cadrează. Construcţia şi amenajările propuse se încadrează armonios în relieful studiat. 

Spaţiile neconstruite ale proprietăţii se vor amenaja peisager şi se vor întreţine de către beneficiar. 

Sunt necesare lucrări de sistematizare verticală prin care se vor amenaja platformele și circulațiile propuse. Pe suprafața studiată se propune o nouă ciculație auto și pietonală care va deservi viitoarele imobile de servicii ( centrul dezi și bazinul de înot didactic). De asemenea, platformele betonate din incinta zonei studiate se vor amenaja pentru a deservi o parcare auto generală și vor avea o înclinație de 2.0%, astfel încat apele pluviale să se scurgă către rigole.

Prelungirea circulației auto și pietonală către imobilul centru de zi și bazinul didacti va avea lățimea totală de10.00 m:

- ampriza căii de rulare este formată din 2 benzi de circulație auto de 3,50m lățime fiecare, urmate de un trotuar de 1,50m lățime.

 

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ileana · 06:00 01.06.2019
  Asa ma, distruge si singurul parc din oras! Dupa proiectul ireal cu cele 3 lacuri unde vrei sa bagi 7 milioane de euro urmeaza sa distrugi singurul parc din oras?! Chiar nimeni din oras nu-i poate spune la asta sa lase parcul in pace si sa nu-l distruga?! Orasul este chiar asa de obedient si fricos in fata penelistilor?
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Zâna · 20:55 01.06.2019
  Ileana ....meri cântă la alta masă!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  bunica · 06:21 04.06.2019
  Zana se pare ca este din anturajul omului (...) de la primarie! Se stie ca e un (...) asta ce conduce orasul! Acuma o pus ochii pe parcul mare sa mai faca niste banuti el si oamenii lui! Nu conteaza ca este psd sau pnl la putere, sunt la fel de hoti toti! Se stie ca oasul Cmapia Turzii e plin de obedienti, oameni fricosi ce nu au curaj sa-i spun omului (...) in fata ca face numai prostii!!! Zana buna cred ca esti una din (...) lui ...!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  iobagu · 18:25 04.08.2019
  Deși primăria dispune de alte spații în care să realizeze ceea ce și-a propus, deși primăria a deturnat de la scopurile inițiale multe alte clădiri, tupeul nesimțit al edililor, indiferent de culoarea politică, este enorm. Parcul, care a devenit o oază pentru multe specii de păsări ocrotite prin lege, pe lângă scopul lui inițial, de zonă de recreere pentru locuitori. Ce este mai grav, nu-i suficient că-n fiecare zi de miercuri se ține târgul săptămânal și în fiecare an este invadat de bâlciul kitch, pompos denumit zilele orașului, acum urmează să fie mutilat de inițiativa unor indivizi care n-au contribuit cu nimic la realizarea acestui plămân al orașului. Dacă mă gândesc mai bine, primăria n-a contribuit cu nimic la dezvoltarea orașului în ultimii 30 de ani!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate