fbpx

Icon Scrie un comentariu

Lojigan interviu

Începând de vineri la Câmpia Turzii se vor desfășura o serie de evenimente dedicate atât copiilor cât și adulților, sunt pregătite activități pentru toate gusturile, doar vremea mai trebuie să „țină” cu ghirișenii iar distracția va fi garantată.

Pentru al treilea an consecutiv, administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii, în parteneriat cu Asociația Produs de Cluj vin în fața cetățenilor cu trei zile de evenimente, destinate Zilei Internaționale a Copilului.

Concret, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, Parcul Municipal din Câmpia Turzii se va transforma într-o lume de basm, voie bună, muzică, tradiții și veselie, toate menite să celebreze două evenimente grupate în 3 zile de reprezentații.

În primul rând, din data de 31 mai are loc o nouă ediție a Târgului „Produs de Cluj”, în care tradițiile, meșteșugurile, bunătățile clujene fac casă bună cu muzica și jocul popular.

De asemenea, copiii vor avea parte de o serie de evenimente atât la scenă, cât și pe platforma betonată din Parcul Municipal (Berc).

Este vorba despre FUNTASTICII – spectacol pentru copii, Caravana ANIMA – spectacol muzical interactiv iar  pe durata întregii zile, vor fi spectacole de magie, majorete, mascote, personaje gigant, parc de distracții, tatuaje temporare, ateliere de creații și tot ceea ce are nevoie un copil pentru a fi fericit!

Primarul Dorin Lojigan a dezvăluit într-un interviu pentru TurdaNews că printre surprizele pregătite de organizatori va fi și o reprezentație a unui elicopter al Bazei 71 Aeriene, demonstrații ale Jandarmeriei, Poliției și Pompierilor.

În altă ordine de idei se dorește ca Festivalul Peștelui să devină o frumoasă tradiție la Câmpia Turzii, în care, dincolo de aspectul gastronomic al evenimentului să fie promovată muzica folk și rock și implicit orașul, pentru că „dacă Turda are Salina, Câmpia Turzii să aibă la rândul ei un alt reper important în atragerea turiștilor.

Sub aspect administrativ se vor continua asfaltările în cartierul Șarât și se speră la demararea Planului de Mobilitate Urbană, proiect care aduce în orașul vecin peste 9 milioane de euro.

Nu va fi neglijat nici Parcul Tetarom V, sau extinderea rețelei de apă și canalizare din municipiu.

Aici primarul Dorin Lojigan are deja o mare nemulțumire legată de una din firmele care a câștigat licitația. A fost chiar astăzi la o inspecție în teren și a constatat faptul că societatea nu își îndeplinește obligațiile contractuale. Unul dintre aspecte este cel legat de compactarea insuficientă a zonei unde s-au făcut săpături, ulterior în momentul în care se va realiza asfaltarea, pământul „se lasă” apar fisuri în asfalt sau crăpături, cu alte cuvinte va fi o asfaltare compromisă din start, dacă acum nu se iau măsurile de rigoare.

Am o informație în premieră pentru dumneavoastră, luni am semnat contractul de proiectare și execuție lucrări la Liceul Pavel Dan, un contract de aproape 500.000 de euro pe fonduri europene. Este primul contract semnat și primul în care vom începe lucrările...” explică Lojigan.

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea eficienței energetice, realizat prin reabilitarea termică a corpului clădirii liceului teoretic „Pavel Dan”.

Îndeplinirea acestui obiectiv va ajuta la reducerea costurilor de întreținere a clădirii și la protejarea mediului înconjurător creând în același timp condiții de învățământ specifice nivelului Uniunii Europene.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator