fbpx

Icon Scrie un comentariu

cl ct isct

Consilierii din Câmpia Turzii s-au întrunit azi într-o ședință de îndată, de la ora 10.30, pentru a rezolva două probleme importante, una care ținea de stingerea datoriilor societății Industria Sârmei Câmpia Turzii SA față de municipalitate și a doua care viza finanțarea echipei de volei CSM Câmpia Turzii.

Practic, consilierii locali au aprobat inițierea demersurilor necesare în vederea stingerii obligațiilor curente prin dare în plată ale societății Industria Sârmei Câmpia Turzii SA față de municipiul Câmpia Turzii și care reprezintă impozite și taxe.

Astfel, s-a stabilit o comisie de negociere cu reprezentanții societății Industria Sârmei Câmpia Turzii, formată din: Dorin Lojigan (primar, care este și președintele comisiei), Sabin Ghemeș (viceprimar), Nicolae Ștefan (secretar municipiu), Monica Cherejdi (director executiv Primărie), Ioana Bărbos (șef serviciu Primărie), Raluca Apostol (consilier juridic Primărie), Mihail Pătruțiu (consilier local), Gheorghe Rece (consilier local), Adrian Mischian (consilier local), Vasile Soporan (consilier local) și Ioan Vituș (consilier local).

Rezultatul negocierilor va fi prezentat Consiliului Local.

Societatea a solicitat (vezi cererea la finalul articolului) darea în plată a unor imobile, motivând că are anumite proiecte care implică finanțare, iar în situația în care societatea are datorii are acces mai greu la surse de finanțare. ISCT SA vrea să-și dezvolte producția proprie de sârme trase zincate și mate și a infrastructurii rutiere (drumuri industriale), a rețelei de cale ferată uzinală, refacerea rețelelor interne de alimentare/distribuție cu gaze naturale, apă, energie electrică. ISCT SA are de plată către bugetul local suma de 4.209.564 lei, ceea ce reprezintă ”plăți la zi”, adică cele care trebuie plătite în acest moment.

În ceea ce privește sportivii de la CSM Câmpia Turzii, s-a aprobat alocarea unei sume de 600.000 de lei de la bugetul local pe anul 2019, pentru Asociația Sportivă Club Sportiv Municipal Câmpia Turzii, în vederea realizării proiectului ”Angrenarea sportivilor CSM Câmpia Turzii în competiții”, conform solicitării de finanțare nerambursabilă nr. 145 din 21.05.2019 la Contractul ”Angrenarea sportivilor CSM Câmpia Turzii în competiții”, aflat în vigoare, înregistrat sub nr. 122 din 13.07.2018, respectiv încheierea unui act adițional. Sportivii echipei de volei masculin nu au fost plătiți în cursul anului 2019, sezon în care au reușit menținerea în prima ligă, clasându-se chiar înaintea celor de la ”U” Cluj. Pe de altă parte, fotbaliștii de la CSM Câmpia Turzii s-au calificat și ei ieri în finala Cupei României - etapa județeană.

cerere isct 01
cerere isct 02

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator