fbpx

Icon 3 Comentarii

wifi

Municipiul Câmpia Turzii a reușit să câștige o finanțare de 15.000 de euro, pentru instalarea de wifi gratuit în mai multe puncte de acces public la wifi gratuit, în baza unui program lansat anul trecut la nivelul Uniunii Europene.

 

”Toată Câmpia Turzii va avea WI-FI gratuit! 3400 de orașe din toată Europa, între care și municipiul nostru, au câștigat un WiFi4EU un nou proiect european la concursul inițiat de către Agenția Executivă pentru Inovare și Rețele (INEA), responsabili de implementarea acestui program.

Vom semna în cel mai scurt timp un acord de finanțare pus la dispoziție pe portalul WiFi4EU, pentru a primi suma necesara în vederea implementării de hotspot-uri WiFi în spațiile publice”, a anunțat primarul Dorin Lojigan, în urmă cu câteva momente.

Inițial, în 2018, mai multe localități au aplicat pentru acest program. Din zona noastră au fost interesate următoarele localități: Aiton,Ceanu Mare, Frata, Iara, Mihai Viteazu, Moldoveneşti, Municipiul Câmpia Turzii, Municipiul Turda, Ploscoş, Tureni.

Citește și:

Mai multe localităţi din judeţul Cluj, inclusiv Turda, au aplicat pentru programul european de internet gratuit în spaţii publice

Municipiile Turda și Câmpia Turzii au depus cereri, însă nu au fost acceptate în primul ”val” de finanțări, Comisia Europeană anunțând că mai urmează încă 3 ”valuri” de finanțare. Din județul Cluj au fost acceptate la finanțare cererile a două municipii, Cluj-Napoca și Dej, în primul val de finanțare, care a fost lansat anul trecut.

Printre comunele din județul Cluj, aflate în zona Turzii, care vor beneficia de finanțarea europeană aprobată în primul val, pentru rețele wifi publice gratuite, se aflau Mihai Viteazu, Frata, Moldovenești și Petreștii de Jos.

Citește și:

EXCLUSIV: Turda și Câmpia Turzii nu sunt în primul ”val” pentru finanțări europene pentru Wifi public gratuit

Lista integrală din valul doi de finanțări o puteți studia AICI: 

https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/winners-second-wifi4eu-call-announced

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Florin Talos · 06:32 22.05.2019
  Chiar ne minte in fata. Pe 1 aprilie 2019 pe site-ul Comisiei Europene s-a publicat lista cu localitatile eligibile care pot depune cereri de finantare pentru internet wifi gratuit si pe care este si Campia Turzii. Pe listele deja publicate ca aprobate nu este si Campia Turzii. Eu fac dovada aici https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/list-eligible-entities-wifi4eus-second-call Poate dovedi cu ceva similar ca a fost deja aprobata finatarea ?
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 12:18 22.05.2019
   În calitate de semnatar al articolului, am să fac eu câteva precizări:
   - Linkul menționat de dvs conține localitățile eligibile pentru finanțare (care au depus solicitări de finanțare în perioada menționată, la care am făcut referire în articolul meu). Câmpia Turzii nu o regăsiți la litera C, ci la litera M, fiind menționată ca denumire ”Municipiul Câmpia Turzii”.
   - Informația din articol face referire la localitățile care au fost acceptate pentru finanțare în valul 2 (am indicat linkul oficial la finalul articolului, unde găsiți informația oficială). Evident, și în acest caz veți găsi localitatea Câmpia Turzii la litera M, fiind menționată sub denumirea de ”Municipiul Câmpia Turzii”.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  greensecurity · 17:33 22.05.2019
  Pai in Turda avem de 2-3 ani wifi gratuit in tot orasul (centru, salina, parc , etc). Celebrul CAA , care oricum nu functioneaza deloc - dar a costat cat asfaltul pe doua strazi!
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator