fbpx

Icon 2 Comentarii

semnare castru

Azi a fost semnat contractul pentru partea de proiectare și execuție a investiției pe fonduri europene pentru punerea în valoare turistică a castrului roman de la Turda. Circa 4,5 milioane de euro vor pune în valoare acest obiectiv turistic în devenire.

 

”Am semnat astăzi contractul ”Servicii de proiectare și execuție lucrări din cadrul proiectului: Restaurarea, punerea în valoare și introducerea în circuitul turistic a Castrului Legiunii V Macedonica, Potaissa-Turda”. Contractul are o valoare de 17.523.043,37 lei și a fost atribuit către Asocierea SC Awe Infra SRL - SC Euras SRL - SC Ateliercetrei SRL - SC ARH Service GUTMANN & Comp SRL.

Cu ajutorul unei investiții totale de aproape 5 milioane de euro, Castrul Roman va fi introdus în circuitul turistic al Turzii. În cadrul proiectului vor fi realizate intervenţii cu rol de restaurare/reabilitare, conservare şi protecţie a materialului arheologic al Castrului legiunii V Macedonica de la Potaissa. 

Vor fi amenajate şi marcate la suprafaţă principalele drumuri din interiorul castrului (Via Pretoria, Via Principalis, Via Decumana) şi va fi recreat circuitul perimetral (Via Sagularis). Pe circuitul de vizitare se vor crea locuri de odihnă prevăzute cu bănci, pubele, cişmele cu apă potabilă, se vor amplasa panouri informative, se va realiza delimitarea (împrejmuirea) şi valorizarea castrului ca obiectiv turistic. Prin modernizarea acestui obiectiv de mare importanță se va naște un nou mare brand al Turzii, alături de Salina Turda!”, a precizat primarul Cristian Matei!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  piciorus · 00:22 16.05.2019
  Felicitari ...proiecte peste proiecte. Dar in oras nu se misca nimic. De 3 ani semnam aceleasi proiecte de 5 6 ori, dar in fapt absolut nimic. Si ne miram ca se prabusesc dulapurile pline de studii, contracte si proiecte.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 11:29 16.05.2019
   Ca sa rezolvi o problema, in primul rand trebuie sa identifici o sursa de finantare, ca nu se poate face nimic fara bani.
   Apoi, nu pica banii din cer, mai ales cei europeni, ci trebuie facute proiecte, iar finantarea e asigurata cand se face contractul.
   Evident ca nu are cum sa fie semnat acelasi contract de mai multe ori (e o prostie), insa daca nu sunteti familiarizat cu procedurile necesare, puteti avea aceasta impresie.
   In acest caz concret, mai intai a fost vorba despre semnarea contractului cu finantare europeana, iar acum e vorba de semnarea contractului pentru lucrari, in urma licitatiei organizate in acest sens! Sunt lucruri diferite!
   Fara banii europeni, nu exista nicio sansa sa se schimbe ceva! Si cu siguranta se vor schimba multe in perioada urmatoare, pentru ca vorbim de contracte cu finantare europeana semnate. E doar o chestiune de proceduri care trebuie respectate...
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator