fbpx

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

cartier primaverii

Administrația locală turdeană, condusă de primarul Cristian Matei, se mișcă pe ”repede înainte” în ceea ce privește identificarea surselor financiare care să asigure finanțarea unor proiecte menite să dezvolte municipiul Turda într-un ritm accelerat. La câteva zile după ce consilierii turdeni au aprobat studiul de fezabilitate pentru asfaltarea cartierului Primăverii, cererea de finanțare a fost depusă la București exact în ziua în care Liviu Dragnea anunța deschiderea acestei surse de finanțare pentru comunitățile locale.

 

Solicitarea are șanse mari de finanțare prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, înființat la finele anului 2018, fiind a doua cerere depusă la nivel național (!), după cea a administrației locale din Reghin.

Liviu Dragnea a anunțat lansarea acestui nou proiect de finanțare a comunităților locale în cursul zilei de joi (vezi AICI știrea Digi 24), iar exact în ziua respectivă cererea de finanțare a lucrărilor de reabilitare și modernizare străzi din cartierul Primăverii, prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, a administrației locale din Turda, era depusă la Comisia Națională de Strategie și Prognoză. 

Este vorba de 17 străzi, cu o lungime totală de 8.600,07 metri, valoarea totală a investiției fiind de 39.207.259,09 lei (inclusiv TVA), adică aproximativ 8,3 milioane euro. Durata de realizare a investiției este preconizată la 24 de luni.

Citește și:

S-a aprobat studiul de fezabilitate pentru asfaltarea străzilor din cartierul Primăverii

De altfel, o nouă reușită în identificarea unor surse de finanțare pentru proiectele de dezvoltare ale Turzii nu ar fi deloc o întâmplare. 

Dacă e să ne referim la banii atrași prin proiecte (europene+guvernamentale), suma destinată exclusiv pentru asfaltări se ridică la 188.465.000 lei, adică aproximativ 40.000.000 de euro! Practic, ceea ce ar fi însemnat modernizarea/asfaltarea străzilor, la bugetul normal, în... 20 de ani!

Totalul proiectelor cu finanțare europeană se ridică la fabuloasa sumă de 305.048.000 lei! Și asta nu e tot! Pentru că, pe lângă proiectele cu finanțare europeană, sunt și proiectele cu finanțare guvernamentală, prin PNDL 2 (total: 33.036.000 lei). Și facem referire doar la proiecte deja aprobate, aflate în diverse etape de implementare, conform procedurilor legale, adică sume prevăzute în bugetul local de investiții.

Citește și:

Cum a reușit Primăria Turda să asigure dezvoltarea localității, fără să majoreze impozitele de 5 ori! (analiză pe bugetul anului 2019)

cerere finantare

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator