fbpx

Icon Scrie un comentariu

politialocala ct elevi

În actuala societate dominată de automatizare, tumult și viteză, educarea copiilor trebuie facută având în vedere și securitatea lor personală, învățându-i astfel să se ferească de pericole, să-și protejeze integritatea personală și să devină precauți la tot ce se petrece în jurul lor.

 

Este pentru al doilea an când agenții de la Poliția Locală Câmpia Turzii participă la evenimentele organizate în cadrul Săptămânii ”Școala Altfel”, cu un program de conștientizare și educație rutieră: ”Să circulăm corect!”. Este una din acțiunile Poliției Locale Câmpia Turzii, care vine în completarea proiectului ”Fi responsabil, nu ești reciclabil!”

Programul s-a desfășurat la Școala Gimnazială ”Avram Iancu”, în cadrul căruia au participat aproximativ 50 de elevi ai claselor a doua, acesta fiind structurat în două părți: una teoretică și una practică.

În cadrul părții teoretice, elevilor li s-au prezentat semnele și regulile de circulație, li s-au adus în vedere regulile elementare de circulație de care trebuie să țină cont, cât și zonele și modul în care pot traversa partea carosabilă (pe trecerile de pietoni și colțul intersecțiilor), pentru a evita accidentele rutiere.

La partea practică a acțiunii, elevii s-au deplasat în curtea școlii, unde au exersat alături de agenți semnele efectuate în trafic de către aceștia cu ocazia dirijării și fluidizării circulației rutiere. La finalul activității, cei mici au primit câte o fișă individuală de colorat cu semnele de circulație însușite. 

Ca adulți, avem datoria să purtăm grija copiilor noștri. Părinți, dascăli sau polițiști, trebuie să-i învațăm ce e bine și ce e rău, pentru ca ei să aibă o viață mai bună, sănătoasă și ferită de suferințe de orice tip, iar Poliția Locală Câmpia Turzii este în permanență parte a acestui demers.

Direcția Relații cu Comunitatea

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator