fbpx

Scrie un comentariu

romi Poiana

Centrul Comunitar de Igienă și Sănătate (din cadrul Direcției de Asistență Socială Turda), în colaborare cu Școala Profesională Poiana Turda, au organizat Ziua Internațională a Romilor.


Scopul a fost acela de a atrage atenţia societăţii asupra problemelor cu care se confruntă romii, dar și pentru a suprinde particularitățile acestei etnii.

Dansurile tradiţionale ale romilor, cântecele țigănești intonate de elevi și expoziţia de simboluri specifice au umplut de culoare și veselie zona străzii Margaretelor.

„Evenimentul a debutat cu Marșul emancipării romilor la care au participat atât elevii de etnie romă ai Școlii Profesionale Poiana Turda, cât și persoane adulte din comunitate (muncitori, meșteșugari, muzicanți, intelectuali, lideri). Participanții au fluturat pancarte ale căror mesaje au dorit să surprindă evoluția comunitatii Margaretelor, de la căruțe, meșteșugari, la oameni muncitori, lideri și chiar intelectuali!” informează administrația locală.

Tot de Ziua Romilor în sala mare a Primăriei Turda a avut loc o întrevedere cu reprezentanții comunității.

În cadrul acestui eveniment au fost luate în discuție diverse teme ce privesc comunitățile rome din oraș și au fost prezentate proiectele administrației locale realizate, aflate în implementare sau în curs de a obține finanțare, proiecte care cuprind măsuri menite să crească semnificativ calitatea vieții persoanelor de etnie romă care trăiesc în zonele marginalizate sau care se confruntă cu diverse probleme.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator