fbpx

Scrie un comentariu

lojigan arbori

Inițiativă lăudabilă a administrației locale de la Câmpia Turzii. Opt secole de existență a localității Sâncrai-Arieș au fost celebrate printr-un proiect de mediu, menit să dăinuie peste generații.

 

În fapt au fost sădiți 800 de arbori, pentru 800 de ani de la prima atestare documentară a localității Sâncrai – Arieș  – cu alte cuvinte o amplă campanie de împădurire a zonei.

Puieții folosiți, de salcâm și tei, au fost donați de către Vasile V. Câmpian, născut în Câmpia Turzii, dar care actualmente locuiește în municipiul Cluj Napoca.

Acțiunea de împădurirea s-a desfășurat luni, 15 aprilie, cu începere de la orele 12:00, în Parcul Municipal (Berc) din municipiul Câmpia Turzii cu sprijinul administrației locale și a celor 150 de voluntari.

Denumirea „Sâncrai” provine de la latinescul „sanctis regis”, care maghiarizat a devenit „Szent Kiraly”, iar „Regele Sfânt” care, cel mai probabil, a dat naștere „Vilei Sanctis Regis”, pare a fi Ladislau I, rege maghiar care l-a precedat pe Ștefan cel Sfânt.

„În anul 1921, prin unirea satului Sâncrai cu satul Ghiriș s-a născut orașul Câmpia Turzii, casa noastră de astăzi, o casă la primenirea căreia muncim încontinuu, fără a ne abate de la idealul de a crea un oraș modern, european, în care să-ți fie drag să locuiești” informează municipalitatea.

arbori2

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator