fbpx

Icon Scrie un comentariu

cl ct gradinaverde

Consilierii din Câmpia Turzii au aprobat acordul de colaborare dintre Municipiul Câmpia Turzii, Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” Câmpia Turzii și Asociația StudCoop în vederea implementării proiectului de grădină urbană ”Viața în grădina verde”.

 

Asociația StudCoop a solicitat aprobarea municipalității în vederea desfășurării unui proiect de grădini urbane, în incinta Școlii Gimnaziale ”Mihai Viteazul” din Câmpia Turzii, pe o suprafață de 300 mp de teren.

Proiectul se adresează celor peste 600 de elevi ai Școlii Gimnaziale ”Mihai Viteazul”, aceștia fiind și beneficiarii direcți prin activitățile planificate, participând încă de la început la amenajarea terenului, apoi formând echipe pe categorii de vârstă.

Rezultatele dorite în ceea ce-i privește pe elevi constau în dobândirea de cunoștințe de agricultură, peisagistică, gastronomie, istorie, ecologie sau biodiversitate. La nivelul părinților și pedagogilor se dorește creșterea nivelului de conștientizare asupra problemelor de producție și consum responsabil, precum și de ecologie și alimentație corespunzătoare a copiilor.

Costurile de amenajare și dotare a acestei grădini urbane vor fi suportate în întregime de Asociația StudCoop dintr-o finanțare care se dorește a fi obținută în cadrul programului ”Creștem Grădinescu”.

Programul ”Creștem Grădinescu” este un instrument de finanțare lansat de Kaufland România și implementat de Institutul de Cercetare în Permacultură din România.

În cadrul Programului sunt susținute școli, grădinițe, organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă civică din București și din țară ce doresc să implementeze grădini și ferme urbane. Programul vine și în sprijinul proiectelor de grădinărit urban comunitar și agricultură urbană în desfășurare.

Bugetul total al Programului este de 130.000 de euro. Bugetul maxim acordat pentru o grădină urbană comunitară este de 10.000 de euro (apelul este lansat din 29 martie 2019), iar pentru o Fermă Urbană 15.000 de euro (apelul pentru ferme urbane va fi lansat în septembrie 2019).

În runda 1, Programul ”Creștem Grădinescu” susține implementarea de grădini urbane comunitare și grădini în școli.

Grădinile înființate în cadrul programului de finanțare vor face parte din rețeaua Grădinescu și vor beneficia de suportul echipei Grădinescu - prin expertiză, facilitare și coordonare.

Asociația StudCoop este o persoană juridică română de drept privat, organizație nonguvernamentală, fără scop lucrativ, apolitică, autonomă din punct de vedere structural, funcțional și economic, iar printre obiectivele acesteia, astfel cum sunt detaliate în statut sunt și cele de inițiere și realizare a proiectelor legate de protecția mediului, încurajarea agriculturii sustenabile și protejarea biodiversității.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator