fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

lojigan podaries

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a dezvăluit faptul că săptămâna trecută a avut loc o întâlnire la Turda, între oficialii administrației locale, reprezentanții CNAIR și ai altor instituții, subiectul de discuție fiind lucrările de remediere a podului de peste Arieș (din zona A&A), la ieșirea din Turda spre Alba Iulia, punându-se în discuție posibilele ”rute ocolitoare”.

 

Conform edilului din Câmpia Turzii, CNAIR are trei variante de rute ocolitoare: una pe strada 22 Decembrie 1989 din Turda, una pe autostradă (cu ieșire/intrare în zona Baciu/Cluj), iar alta prin Câmpia Turzii. Dorin Lojigan a menționat că administrația pe care o conduce a refuzat să dea aviz pozitiv pentru această rută, invocând faptul că traficul prin Câmpia Turzii ar putea ajunge într-o situație alarmantă, mai ales în condițiile în care la Turda ar urma să înceapă lucrările de asfaltare ale străzii 22 Decembrie 1989 din luna mai a acestui an. Lojigan a invocat trei motive pentru care nu a dat avizul pentru această rută: este interzisă traversarea urbei cu tonaj greu (interdicție impusă după darea în folosință a porțiunii de autostradă Câmpia Turzii - Turda), urmează lucrări pe proiectul european al CAA chiar la artera principală (înlocuiri conducte), iar administrația locală intenționează să refacă pasajul pe sub calea ferată (zona Lidl) de pe strada Laminoriștilor.

Totodată, primarul Dorin Lojigan le-a comunicat aleșilor că nu ar fi exclus ca prefectul să emită un ordin, în baza unei situații de urgență, prin intermediul căruia să oblige administrația locală să permită această rută ocolitoare alternativă. Însă, primarul a anunțat că va contesta acel ordin, iar pe de altă parte se are în vedere adoptarea unei taxe de tranzit prohibitivă prin Câmpia Turzii, la valori de circa 500 de lei/autovehicul cu tonaj greu și chiar ”ieșirea în stradă” a populației.

Pe de altă parte, Lojigan a anunțat că oficialii CNAIR au precizat că lucrările la pod ar dura 2 ani de la data aprobării autorizației de construire. ”La acest moment, ei nici măcar nu au așa ceva!”, a mai spus edilul din Câmpia Turzii. Însă, a spus că CNAIR intenționează să interzică circulația pe acel pod pentru tonajul de peste 7,5 tone, cât de curând.

Rămâne de văzut cum se va finaliza situația tensionată generată de închiderea podului și indicarea unor rute alternative ocolitoare.

Vezi mai jos toate discuțiile care s-au purtat la Câmpia Turzii, cu privire la lucrările de la podul peste Arieș din Turda:

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate