fbpx

Icon 3 Comentarii

cl STP

Consilierii locali reuniți joi la Turda pentru ultima ședință din luna martie au luat în discuție contractul pe care municipalitatea îl are în derulare cu STP, firma care asigură transportul de persoane din municipiu.

 

Având în vedere că expiră contractul în luna martie cu societatea respectivă aleșii locali au decis o nouă prelungire a acestuia până la data de 15 decembrie 2019, când teoretic ar trebui să intre pe trasee noua regie de transport de la Turda.

Am făcut adrese la mai mulți operatori de transport, așa cum ne-a recomandat Consiliul Concurenței, dar nimeni nu s-a arătat dispus să facă o infuzie de 20 de autobuze pentru o perioadă atât de scurtă. Vom semna deci cu STP până în decembrie când vom pune pe picioare propriul operator de transport. Așteptăm cele 20 de autobuze electrice pe care le-am comandat pe fonduri europene” explică primarul Matei Cristian.

Între timp, Municipiul Turda încearcă să își pună pe picioare propria societate de transport public. Pentru aceasta, primarul Cristian Matei a semnat deja, în 26 noiembrie 2018, acordul-cadru pentru achiziția a 20 de autobuze electrice noi, nepoluante.

Licitația privind achiziția de autobuze electrice, incluse în finanțarea europeană pe baza Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, a fost atribuită companiei SC ANADOLU AUTOMOBIL ROM S.R.L.

Flota de autobuze și toate echipamentele vor fi operate de către noua companie de transport public a Consiliului Local, care va începe activitatea la finalul anului 2019. Tot prin finanțare europeană se va construi și o nouă autobază modernă.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  andrei · 16:34 29.03.2019
  tic-tac-tic-tac...timpul trece si lantul minciunilor se strange usor de gatul lor.....Cred ca in decembrie mai vine o prelungire mica...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Altceva · 20:42 29.03.2019
  Firma nu o puneți pe picioare, ca deja e in genunchi. Autobuze turcesti, livrare in decembrie? Vai de noi.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 10:06 30.03.2019
   Ca să nu se propage o minciună/dezinformare/informație eronată, am să fac câteva precizări:
   - Nu e vorba despre autobuze turceși! Autobuzele electrice sunt fabricate în Cehia!
   Informația a fost publicată de TurdaNews încă din decembrie 2018:
   https://www.turdanews.net/articole/administratie-locala/58476-turda-prima-localitate-din-romania-care-va-cumpara-autobuze-electrice-cu-bani-europeni.html
   - Livrarea nu e neapărat în decembrie 2019 (posibil să fie și mai repede), acesta fiind un termen maximal acceptat. Contractul de achiziție s-a semnat în noiembrie 2018. Astfel de contracte implică o procedură impusă din partea Comunității Europene: Primăria a trebuit să facă un anunț într-un jurnal economic european cu 1 an înainte de demararea achiziției, apoi s-a făcut licitația de achiziție, iar apoi există termenul de livrare, în funcție și de procedurile pentru finanțare etc.
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator