fbpx

Icon Scrie un comentariu

lucrari stradabucegi

Reprezentanții administrației locale din Turda au transmis că au început lucrările de finalizare și modernizare ale străzii Bucegi, din cartierul Poiana.

 

”Lucrările au demarat toamna trecută, dar pentru că temperatura nu ne-a permis, nu am reușit finalizarea. Până la sfârșitul acestei săptămâni, cel târziu începutul săptămânii viitoare vor fi gata și trotuarele, accesul în curțile riveranilor și vor fi completate cu pământ fertil spațiile verzi”, au transmis reprezentanții administrației locale.

Astfel, o nouă strada care nu văzuse asfaltul până acum, va fi modernizată complet, asigurând astfel un conform sporit locuitorilor din zonă. Lucrările s-au executat cu bani de la bugetul local.

Reamintim că anul 2019 va fi, la Turda, anul de debut al marilor lucrări de infrastructură.

Administrația locală din Turda a reușit atragerea unor fonduri europene uriașe pentru dezvoltarea localității, iar 2019 este anul în care lucrările efective vor debuta.

Practic, sunt așteptate să debuteze lucrările de infrastructură în ceea ce privește proiectul cu finanțare europeană al Companiei de Apă Arieș, care vizează extinderea sau înlocuirea unor rețele de alimentare cu apă sau canalizare. O altă lucrare de amploare vizează asfaltarea a 20 de străzi din cartierul Băi, tot pe bani europeni. Tot pe fonduri europene este și proiectul PMUD, în baza căruia se vor asfalta arterele principale din Turda. Lucrări de asfaltare sunt așteptate și pe două loturi de 19 străzi, din zona industrială a Turzii, cu bani guvernamentali, prin PNDL 2. Lucrări vor începe și la parcul modern care se va realiza în zona monumentului lui Mihai Viteazu și a Mănăstirii Mihai Vodă (proiect cu finanțare europeană) și este posibil ca inclusiv lucrările la noua sală polivalentă sportivă, din zona stadionului, să înceapă în acest an, CNAIR demarând procedura de licitație a proiectării și a execuției. Tot proiect cu finanțare europeană este și cel de modernizare a Castrului Roman.

De asemenea, se așteaptă ca Turda să primească finanțare și pentru reabilitarea fostei clădiri a Judecătoriei, care se va transforma într-un Palat Cultural.

Mai multe pe: 

2019, anul în care debutează marile lucrări de infrastructură la Turda!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator