fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

5 Comentarii

cuza voda pmud

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Planul de Mobilitate Urbană al municipiului Turda, cu ajutorul căruia s-a reușit semnarea unui important contract cu finanțare europeană, prin intermediul căruia se vor asfalta toate arterele principale din urbe, are și câteva soluții în ceea ce privește fluidizarea traficului, mai ales în ceea ce privește ieșirea spre Cluj-Napoca.

Astfel, strada Alexandru Ioan Cuza va fi transformată într-o stradă cu 4 benzi, câte 2 pe fiecare sens de circulație, modernizarea/asfaltarea urmând a se face până la intersecția cu strada Clujului, la ieșire din Turda, putându-se evita astfel zona Piața Basarabiei - strada Clujului, unde nu se permite lărgirea părții carosabile.

„Pe mine ce mă încântă este faptul că arterele principale ale orașului sunt prinse pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Primăriei Turda, adică vor fi reabilitate pe bani europeni. Sunt prinse arterele principale cum ar fi și Cuza Vodă. Cu Strada Cuza Vodă noi vrem să realizăm o variantă de ieșire rapidă din oraș, pe patru benzi, începând de la intersecția de la Spitalul Municipal, până la ieșirea din Turda.  Această arteră este foarte importantă și extrem de necesară în  imediata perspectivă.  Așa cum am rezolvat și problema străzi Barițiu, așa ceva se va realiza și pe Cuza Vodă doar că aici, strada fiind mai lată, va permite circulația pe câte două benzi pe un sens astfel că autovehiculele vor putea părăsi mai rapid orașul”, a declarat primarul Cristian Matei, pentru TurdaInfo.

O altă stradă care va suferi transformări majore, în urma implementării proiectului PMUD, va fi strada 22 Decembrie 1989. Lucrările la această stradă vor debuta în această primăvară și vor fi primele lucrări pe proiectul european prin intermediul căruia se vor asfalta/moderniza toate arterele principale din oraș.

Întregul Plan de Mobilitate Urbană Durabilă poate fi consultat pe siteul Primăriei Turda:

http://primariaturda.ro/uploads/PMUD.pdf

cuza voda indicatori tehnici

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Altceva · 13:07 24.03.2019
  Fantastic! Vom avea, cand? Nu se știe! Ce avem: NIMIC! Citat din revista Gazeta Matematică : O nulitate la putere rămâne tot o nulitate.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Andrei · 17:38 24.03.2019
  Esti rau! Nu vrei sa vezi ca duduie Turda in frunte cu mecanicul de locomotiva...sacii cu bani din fonduri sunt gata sa plezneasca si sa umple strazile si buzunarele oamenilor. Deja se vad schimbarile! drumurile sunt pregatite in asteptarea autobuzelor, bicicletele de inchiriat freamata on parking, avem sensuri giratorii suspendate care se invart dupa soare, salina produce bani pe banda rulanta (pentru altii nu pentru noi)...

  De povesti suntem satui...doar proiecte pe hartie, basme ca in 1001 de nopti de guvernare ...
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Altceva · 06:46 25.03.2019
   Ieri a fost vreme frumoasă si am vrut sa închiriez o bicicletă! Nu mai era niciuna, omul de la inchirieri nu era nici el, nici macar punctul de închiriere nu a mai stat p-acolo ca nu avea rost: erau toate bicicletele inchiriate! Peste ciripiturile pasarelelor cu penaj negru, se auzea un duduit de tonalitate joasa, era Economia, in urma ei la ieșirea din Turda, statea o coloana de mașini care aștepta sa treaca Economia podul peste Aries. Șoferii erau fericiți, priveau cu încredere fundul sexy al Economiei si deja se gândeau la baia de Soare ce o vor face pe malul râului Arieș....
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Adi Adita · 20:59 24.03.2019
  Culmea e că asfaltul acolo e că în palmă. Lucrări necesare ar trebui făcute de la lebede până la spital pe Avram Iancu parca ii zice la strada. In loc de un drum prost sa facem unul bun, facem dintr-un drum bun unul "și mai bun". Mare e și primarul asta de la Turda.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Berar Florin · 18:46 25.03.2019
  Domnu' GELU!!!! Trezitii domle,pe comentatori...Ca stau viseaza si posteaza.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate