fbpx

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

parc mihaiviteazu

Primarul Cristian Matei a anunțat că vor începe lucrările la noul parc public proiectat în zona Obeliscului lui Mihai Viteazul, prin regenerarea acelei zone. Noul parc public care se va amenaja în acea zonă, cu fonduri europene, va fi o zonă de relaxare pentru turdeni, dar și un viitor obiectiv turistic.

 

„La jumătatea lunii martie vor începe lucrările la proiectul de modernizare și amenajare a parcului de la Obeliscul lui Mihai Viteazul. Practic acolo va fi nou parc cu diverse obiective atractive, vom avea acolo o scenă pentru diferite activități culturale, vom avea și o platformă  de 33 de metri înălțime de unde se poate viziona orașul, de sus, plus o alee centrală,  se vor planta dale de iarbă,  se vor instala dale de piatră. Se va amenaja și o parcare, un foișor pentru suveniruri,  este un proiect deosebit care cu siguranță va atrage mulți turiști pe lângă cei  care deja vizitează această zonă”, a declarat primarul turdean Cristian Matei, pentru TurdaInfo.

Contractul de finanțare europeană pentru proiectul “Regenerarea zonei Obelisc Mihai Viteazu prin crearea unui nou parc public în municipiul Turda”, este în valoare totală de 18.141.829.35 lei și a fost semnat în 3 august 2018.

Proiectul european “Regenerarea Zonei Obelisc Mihai Viteazul” prevede reabilitarea și modernizarea de străzi de acces la obiectiv, cu prevederea de piste pentru biciclete și spații de parcare la Aleea Obeliscului, crearea de zone pietonale, reconversia și refuncționalizarea unei zone neutilizate, degradate și crearea unui nou parc public în zona Obelisc Mihai Viteazu, amenajarea unui foișor/turn cu platforme de observare, amenajarea de zone pentru activități culturale/de evenimente și asigurarea de dotări și facilități. Termenul de execuție a lucrărilor este de 26 de luni (4 luni proiectare/22 luni execuție).

Contractul de proiectare și execuție a fost atribuit asocierii SC ACSA SA - SC RO-VERDE LANDSCAPING SRL – SC VECTOR ENGINEERING SRL. 

Administrația condusă de primarul Cristian Matei a reușit, în primii ani de mandat, elaborarea și apoi semnarea spre finanțare a unor proiecte care pot transforma radical imaginea actuală a Turzii. Până acum s-au semnat proiecte pentru reabilitarea zonei Obeliscului lui Mihai Viteazu (zonă de parc public), reabilitarea Castrului Roman, dar și realizarea unui parc public în zona Poșta Rât, după decomntaminare. De asemenea, s-au semnat contracte pentru reabilitarea străzilor din Băi (lucrările încep în această primăvară), pentru reabilitarea tuturor arterelor principale (lucrările încep în această primăvară), pentru achiziția de autobuze electrice pentru transport persoane (cu înființarea unei societăți proprii a administrației locale), dar și pentru înființarea unor piste de biciclete și a unui sistem modern de bike sharing. Totodată, este vizată finalizarea lucrărilor la Zoo Turda (după deblocarea problemelor care au dus la sistarea lucrărilor), dar și extinderea zonei vizitabile a Salinei Turda. Un alt proiect vizează și reabilitarea parcului din Centru, inclusiv a zonei clădirii cunoascute sub denumirea de ”Casă de Cultură în construcție” (cu siguranță, nu va avea această destinație, stabilită în regimul comunist, niciodată!), în urma unui parteneriat cu niște investitori israelieni. De asemenea, pe fonduri guvernamentale prin PNDL 2, se vor reabilita/asfalta mai multe străzi din zona cartierului Industrial.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator