fbpx

pmp 1300x300

Scrie un comentariu

sedinta 1

În ultima ședință de consiliu de la Turda, care a avut loc joi, 28 februarie, aleșii locali au stabilit componenței echipei mobile pentru intervenția în cazurile de violență domestică.

 

Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de primarul Matei Cristian, echipa mobilă pentru astfel de situații va fi formată din reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Turda și cei ai poliției locale.

Concret este vorba despre: coordonator de echipă- directorul general al Direcției de Asistență Socială Turda, Monia Koti; membrii- Balahura Maria, director adjunct al DAS; Mircea Bogdan – consilier juridic la centrul de consiliere pentru femei și copii victime ale violenței domestice; Benedek Alexandra- asistent social în cadrul aceluiași centru și reprezentanți ai poliției locale din patrula de intervenție.

Cu ocazia dezbaterilor consilierul Ovidiu Micu a cerut și intervenția unui psiholog, care să se ocupe de consilierea victimelor, răspunsul primit a fost acela că pe timp de noapte acesta nu se va deplasa la caz. Directoarea DAS, Monia Koti a precizat că victimele pot fi consiliate a doua zi la centrul de consiliere special. Ea a mai precizat că în cazul actelor de violență domestică care se petrec pe timp de noapte, victimele, femeia și copii vor rămâne în casă, iar agresorul va fi cel care va fi preluat de autorități, după care se va acționa în funcție de fiecare caz în parte.

Potrivit ordinului de ministru, echipa mobilă verifică semnalările de violenţă domestică efectuate prin intermediul liniilor telefonice ale instituţiilor publice abilitate, inclusiv al liniilor telefonice de urgenţă, altele decât numărul unic de urgenţă la nivel naţional 112. Echipa mobilă realizează demersurile necesare pentru depăşirea riscului imediat, după caz, acestea putând consta în sesizarea organelor de urmărire penală, sesizarea organelor de poliţie pentru emiterea unui ordin de protecţie provizoriu, transport la unitatea sanitară cea mai apropiată în situaţiile în care victima necesită îngrijiri medicale de urgenţă sau, după caz, sesizarea numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator