fbpx

CristianMatei 28iul

Avram Gal

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

ct confpresa

”Investițiile în învățământ continuă la Câmpia Turzii”, a anunțat primarul localității Câmpia Turzii, care a anunțat azi semnarea contractului de reabilitare a Colegiului Tehnic ”Victor Ungureanu” din localitate, cu bani europeni.

 

Contractul are o valoare de circa 12.500.000 de lei, adică aproximativ 2.680.000 de euro.

Acesta este al treilea proiect european semnat de administrația din Câmpia Turzii, în actualul mandat, după cel privind reabilitatrea Liceului Teoretic ”Pavel Dan” (proiect în valoare de circa 500.000 de euro) și cel care vizează Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (înființare societate de transport persoane locală, asfaltare străzi, piste de biciclete etc; proiect în valoare de circa 9.200.000 de euro).

Primarul Dorin Lojigan a explicat că reabilitarea CT ”Victor Ungureanu” era extrem de necesară, întrucât până acum nu s-au făcut reabilitări la această unitate școlară. Una dintre cauze a fost lipsa întabulării, care a făcut imposibilă orice atragere de fonduri pentru o astfel de investiție. Astfel, după întabularea unității școlare, administrația locală a reușit și să semneze acest contract cu finanțare europeană. Din pricina lipsei de investiții, cheltuielile cu încălzirea (consum gaz) se ridicau la circa 90.000 de lei/lună, în lunile de iarnă.

Proiectul cu bani europeni vizează izolarea termică a clădirilor, înlocuirea tâmplăriei, reparații la acoperiș, casetarea tavanului, reabilitarea sistemului de încălzire (surse regenerabile), reabilitarea iluminatului, dar și dotarea cu 50 bucăți PC-uri, 20 de table interactive, achiziția unui sistem de video-proiecție, achiziția a 25 de mașini de cusut moderne, achiziția de mașini de călcat cu aburi.

Dorin Lojigan a anunțat că administrația din Câmpia Turzii a fost prima de e raza Agenției de Dezvoltare Nord-Vest care a depus un astfel de proiect, pentru reabilitare licee tehnologice, reușind să primească circa 80% din suma existentă la nivelul întregii agenții (județele Cluj, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Bihor, Maramureș și Satu Mare).

Perioada de implementare a proiectului va fi de circa 3 ani, urmând ca administrația locală să demareze procedurile care trebuie urmate pentru accesarea banilor europeni (licitații etc).

Cu această ocazie, primarul Dorin Lojigan a anunțat și faptul că reabilitarea centralei termice de la Școala ”Avram Iancu” (pentru transformare în spații de învățământ) va fi inclusă în bugetul local, cu bani asigurați de administrația locală, în condițiile în care Parlamentul nu a votat alocarea sumei necesare acestei investiții. 

Dorin Lojigan a anunțat că are o singură ”teamă”, respectiv consecințele aduse de OUG 114, prin care salariile minime în construcții a crescut la 3.000 de lei/lună, în condițiile în care studiile de fezabilitate inițiale au fost întocmite pe o valoare a salariului minim de 1.950 lei/lună. ”Dar cred că vom găsi constructor”, a ținut să transmită edilul din Câmpia Turzii.

Vezi mai jos conferința de presă:

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate