fbpx

Scrie un comentariu

stop gripa

Epidemia de gripă declarată la nivel național determină administrația unității spitalicești din Câmpia Turzii să ia măsuri de elevare a calității serviciilor medicale pe care le acordă pacienților săi.

 

Gripa este o infecție virală înalt contagioasă a tractului respirator superior, caracterizată de variabilitate antigenică, sezonieră, cu impact în populația generală.

Gripa poate cauza severe complicații ca: bronșite, pneumonii în special la copii, vârstnici și persoane cu boli respiratorii cronice. Este cea mai frecventă infecție virală transmisă prin secrețiile respiratorii din strănut sau tuse.

Există multe alte infecții virale care pot mima gripa, astfel se impune realizarea unor teste de laborator care fac distincția între aceasta și alte infecții respiratorii.

Având în vedere numărul mare de îmbolnăviri cu virus gripal, dar și numărul mare de decese din cauza acestei boli, prevenția este primul pas spre neutralizarea efectelor negative ale acestei afecțiuni.

Astfel, începând din această săptămână Laboratorul de analize medicale al Spitalului Municipal „Cornel Igna” Câmpia Turzii oferă pacienților o nouă analiză: detecția Virusului Gripal Respirator A si B, din secreția nazală, iar rezultatul analizei se poate ridica în aceeași zi, dupa o oră de la recoltare.

Examenul este unul foarte ușor, care nu doare și care permite remiterea rezultatului foarte repede, astfel încât activitatea de prevenție sau combatere a afecțiunii să poată începe imediat.

Tot ceea ce trebuie să faceți este să vă adresați Laboratorului de Analize și să solicitați efectuarea testului. Prețul unui test este de 35 de lei.

Direcția Relații cu Comunitatea

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator