fbpx

1 Comentariu

bucegi

Întrerupte în toamna anului trecut din cauza condițiilor meteo nefavorabile, Domeniul Public Turda a reluat în aceste zile lucrările de amenajare a străzii Bucegi.

 

Pentru că temperatura exterioară ne permite, am reluat lucrările de modernizare și reabilitare a străzii Bucegi. Finalizăm montarea bordurilor, realizăm accesul în curțile riveranilor și amenajăm spațiul verde.

În câteva zile vom încheia modernizarea încă unei străzi din orașul nostru” informează municipalitatea turdeană.

Reamintim că anul 2019, va fi la Turda anul marilor lucrări de infrastructură.

Administrația locală din Turda a reușit atragerea unor fonduri europene uriașe pentru dezvoltarea localității, iar 2019 este anul în care lucrările efective vor debuta.

Practic, sunt așteptate să debuteze lucrările de infrastructură în ceea ce privește proiectul cu finanțare europeană al Companiei de Apă Arieș, care vizează extinderea sau înlocuirea unor rețele de alimentare cu apă sau canalizare. O altă lucrare de amploare vizează asfaltarea a 20 de străzi din cartierul Băi, tot pe bani europeni. Tot pe fonduri europene este și proiectul PMUD, în baza căruia se vor asfalta arterele principale din Turda. Lucrări de asfaltare sunt așteptate și pe două loturi de 19 străzi, din zona industrială a Turzii, cu bani guvernamentali, prin PNDL 2. Lucrări vor începe și la parcul modern care se va realiza în zona monumentului lui Mihai Viteazu și a Mănăstirii Mihai Vodă (proiect cu finanțare europeană) și este posibil ca inclusiv lucrările la noua sală polivalentă sportivă, din zona stadionului, să înceapă în acest an, CNAIR demarând procedura de licitație a proiectării și a execuției. Tot proiect cu finanțare europeană este și cel de modernizare a Castrului Roman.

De asemenea, se așteaptă ca Turda să primească finanțare și pentru reabilitarea fostei clădiri a Judecătoriei, care se va transforma într-un Palat Cultural.

Mai multe pe: 2019, anul în care debutează marile lucrări de infrastructură la Turda!

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Adi · 11:01 15.02.2019
  Extraordinar...
  Altă stradă fără mare importanță se asfaltează.
  În afară de locuitorii acelor străzi, câți dintre noi ceilalți cetățeni circulăm pe acolo, să profităm și noi de modernizări?
  Am mai scris și alte dăți, prioritare ar fi asfaltările străzilor de care să profite cartiere întregi, și care ar degreva și aglomerația rutieră, cum ar fi strada din cartierul Poșta Rât, care dacă s-ar asfalta, ar fi folosită de toți locuitorii municipiului, pentru accesul dinspre Oprișani spre centrul orașului.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator