fbpx

Scrie un comentariu

liviu man ppusl

Consiliul Local Câmpia Turzii a procedat la validarea unui nou mandat de consilier local, din partea PPU-SL, după ce prefectul de Cluj a constatat încetarea de drept înainte de termen a mandatului fostului consilier local Vasile Tot și a vacantat postul din forul deliberativ local. Consilierii PSD au acuzat că se fac unele ”jocuri”, al căror scop nu ar fi altul decât acela de a-l îndepărta pe Vasile Tot din Consiliul Local.

 

Înainte de discutarea proiectului privind validarea mandatului lui Liviu Man (foto), cel propus de PPU-SL să-l înlocuiască pe Vasile Tot, consilierii din Câmpia Turzii au primit o adresă din partea celui înlocuit, în care acesta îi solicită primarului Dorin Lojigan să retragă de pe ordinea de zi proiectul privind validarea unui nou consilier local, motivând că a depus contestații împotriva pierderii calității sale de membru în Consiliul Local dar și o plângere penală la organele abilitate, în urma excluderii din partid și a constatării făcute de prefectul Aurel Cherecheș.

A rămas fără mandat! Consilierul Vasile Tot, exclus din Consiliul Local Câmpia Turzii!

Vasile Tot a motivat că excluderea sa este nestatutară, în condițiile în care nu a fost invitat niciodată să-și susțină apărarea în fața forurilor de conducere care au decis excluderea sa.

”Consider că prin hotărârile atacate mi-au fost încălcate în mod grav dreptuyrile și libertățile fundamentale cetățenești, fiind în strânsă legătură îndeosebi cu libertatea individuală și siguranța personală, urmând să mă apăr împotriva acuzațiilor ce mi se aduc și abuzurilor cauzate de adoptarea măsurilor de sancționare, contestând hotărârile atacate, urmând să scot la iveală nevinovăția mea atât la instanțele de contencios administrativ și în fața organelor de cercetare penală, în dovedirea netemeiniciei și a nelegalității adoptării măsurilor de sancționare luate împotriva mea”, a transmis Vasile Tot.

Primarul localității, Dorin Lojigan, a motivat că nu are de ce să retragă proiectul de hotărârea privind validarea unui alt consilier local, în condițiile în care prefectul Aurel Cherecheș a emis un ordin de încetare a mandatului și a vacantat un post de consilier local (din partea PPU-SL), fostul consilier local Vasile Tot având dreptul să se judece cu Prefectura și cu PPU-SL, pentru excluderea sa din partid și pentru pierderea mandatului, însă asta nu este treaba administrației locale, care a luat act de ordinul prefectului și a procedat în consecință, propunând validarea unui nou consilier local, în locul fostului consilier local Vasile Tot, în cazul căruia s-a constatat încetarea mandatului înainte de termen.

Consilierii PSD au acuzat ”manevra”, iar în cele din urmă nu au votat pentru validarea noului lor coleg din Consiliul Local, o situație mai rar întâlnită, invocând că procedura este neclară, chiar abuzivă, consilierul PSD Isac Tudorache Ionel concluzionând și cu o observație politică: ”acum aveți și două treimi” (n.r. anumite hotărâri în Consiliul Local se iau pri votul a 2/3 din numărul de consilieri locali, adică 13 voturi în situația de la Câmpia Turzii. Totuși, la finalul ședinței, consilierii PSD s-au raliat pozițiilor publice exprimate de reprezentanții partidelor politice din Consiliul Local, care l-au felicitat pe noul consilier local Liviu Man și i-au urat succes în noua sa activitate din forul deliberativ local.

La validarea noului mandat de consilier local a fost prezentă și președinta organizației PPU-SL Cluj, Mihaela Mazet Rozor.

PPU-SL are 3 mandate de consilier în Consiliul Local Câmpia Turzii, pe lângă noul consilier local Liviu Man, ceilalți doi consilieri locali fiind Mariana Cîmpean și Vasile Soporan.

Liviu Man îl va înlocui pe Vasile Tot în toate funcțiile deținute de acesta din urmă și va face parte din Comisia nr. 5 - pentru relații internaționale, minorități, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor (unde Vasile Tot era secretar de comisie).

Liviu Man este pensionar și este fostul director al Poștei din Câmpia Turzii.

Mai jos poți urmări înregistrarea integrală a ședinței Consiliului Local Câmpia Turzii:

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator