fbpx

Icon Scrie un comentariu

clT cetatean onoare

Aleșii locali au decis astăzi în cadrul ședinței de consiliu local de la Turda, acordarea titlului de Cetățean de Onoare, doamnei Popa Eugenia.

 

Proiectul elaborat la inițiativa primarului Matei Cristian, a fost votat în unanimitate de forul deliberativ.

Popa Eugenia împlinește în 2019, un veac de existență, astfel că municipalitatea turdeană s-a gândit să o recompenseze cu acest titlu pentru a celebra o prodigioasă activitate în calitate de profesor de limba română în cadrul Colegiului Național Mihai Viteazu.

La absolvirea liceului, doamna Popa Eugenia a plecat la Iași unde a studiat la Facultatea de Filologie – Limba și Literatura Română, avându-l în calitate de profesor și pe ilustrul George Călinescu, despre care a vorbit elevilor săi cu respect și mare admirație .

Din anul 1956, aceasta a făcut parte din elita profesorală a Liceului Mihai Viteazu educând de-a lungul timpului peste 25 de generații, insuflându-le dragostea pentru limba română dar și respectul pentru carte și cultură.

Întreaga sa activitate a fost dedicată efortului de a sădi în mintea și sufletul elevilor dragostea pentru limba și literatura română, de a oferi României generații ziditoare pentru națiune și cultură. Elevii Domniei Sale însă, au plecat cu mult mai mult de la orele de clasă și dirigenție, Doamna Profesoară Eugenia Popa fiind un model de stil, caracter și verticalitate, într-o perioadă în care aceste trăsături nu erau o prioritate în construirea omului nou de dinainte de 1989.

Pentru meritele deosebite legate de educarea tinerilor turdeni, de formarea unor generații de oameni elevați și a unei atitudini deschise și responsabile pentru dezvoltarea Municipiului Turda, consider că merită o deosebită recunoștință și din partea comunității turdene, prin conferirea Titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Turda” arată inițiatorul de proiect.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator