fbpx

Scrie un comentariu

turda semnare

Demararea lucrărilor pe proiectele europene se apropie cu pași repezi. Azi, administrația locală din Turda a semnat contractele pentru servicii de consultanță pentru 2 din cele 4 coridoare urbane de mobilitate, pe care se vor realiza lucrări de modernizare/asfaltare a străzilor. De precizat că aceste proceduri trebuie respectate, pentru accesarea banilor europeni.

 

”Am semnat astăzi contractele de servicii de consultanță în domeniul managementului de proiect inclusiv asistență în derularea procedurilor de achiziție publică în cadrul proiectului „Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona industrială a Municipiului Turda” și „Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona de Vest a Municipiului Turda”. Ofertantul câștigător pentru ambele contracte: Asocierea Romactiv Business Consulting S.R.L.- Ventrust Consulting S.R.L. cu o oferta financiară pentru fiecare contract de 167.980 lei fără TVA.

Aceste contracte au scopul de a oferi sprijinul necesar în vederea implementării cu succes a PMUD Turda ( Planul de Dezvoltare Urbană Durabilă), cel mai relevant proiect al municipiului Turda, ce cuprinde modernizarea 4 coridoare de Mobilitate Urbană, finanțate integral cu bani europeni. Prin aceste proiecte vor fi asfaltate și modernizate străzile (cu piste de biciclete, alveole pentru autobuze, construirea de stații moderne, e-ticketing, monitorizare video), se vor achiziționa 20 de autobuze electrice și se va implementa sistemul de Bike Sharing. Spațiul urban devine astfel un coridor de mobilitate al oamenilor și mărfurilor, dar în același timp devine un spatiu atractiv, locuibil. Prin implementarea acestor proiecte Turda va deveni un oraș prietenos cu mediul, cu locuitorii săi și cu turiștii, având o rețea modernă de infrastructură susținută de zone urbane curate și verzi”, a transmis primarul Cristian Matei.

Administrația locală din Turda a reușit atragerea unor fonduri europene uriașe pentru dezvoltarea localității, iar 2019 este anul în care lucrările efective vor debuta. Amploarea lucrărilor este atât de mare, ca valoare, încât la finalizarea lor municipiul își va schimba radical imaginea.

Citește și:

2019, anul în care debutează marile lucrări de infrastructură la Turda!

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator