fbpx

Scrie un comentariu

supraveghere video

Administrația locală din Câmpia Turzii intenționează să investească 2.185.785,02 lei pentru extinderea sistemului de supraveghere video în municipiu. Investiția se preconizează a fi eșalonată pe 3 ani: anul I - 1.000.000 de lei, anul II - 1.000.000 de lei și anul III - 185.785,02 lei.

”La momentul întocmirii studiului, sistemul de supraveghere este compus din 31 de camere video, sistemul fiind controlat din clădirea Poliției Locale, prin cele două monitoare existente. Există zone și sectoare de interes în municipiul Câmpia Turzii nesupravegheate permanent, aspecte ce sunt reflectate în statisticile organelor de poliție pe linia infracționalității în sens ascendent. De asemenea efectivele destul de reduse ale Poliției Locale Câmpia Turzii, care se ocupă de monitorizare, fiind în număr de cinci și sarcinile multiple pe care acestea le realizează conduc la un timp de așteptare îndelungat până la intervenție, rezultând astfel necesitatea unui sistem modern de supraveghere.

Una din cele mai bune soluții pentru combaterea infracționalității, dovedită în timp, o reprezintă însăși tema propusă în acest studiu: un sistem de supraveghere video.

Se dorește, pe această cale, îndepărtarea și descurajarea persoanelor de ”rea-credință” de a vandaliza tomberoanele, de a împrăștia gunoiul menajer în jur, transformând locul într-un focar de infecție și a-i da un aspect deplorabil”, a justificat primarul Dorin Lojigan.

Întregul sistem de supraveghere video va fi compus din 96 de camere video. Sursele de finanțare vor fi de la bugetul local.

În opinia reprezentanților administrației locale, implementarea proiectului are o serie de avantaje, cum ar fi:

  • reducerea cheltuielilor cu personalul care asigură menținerea securității zonei
  • asigurarea supravegherii non-stop pentru obiectivele incluse în proiect
  • poate asigura dovezile materiale necesare organelor abilitate în cazul în care sunt evenimente în zona supravegheată
  • descurajarea criminalității prin simpla lor prezență și funcționalitate
  • creează un sentiment de securitate cetățenilor din zonă.

Estimările privind forța de muncă sunt: 12 locuri de muncă în faza de execuție și 3 locuri de muncă în faza de operare. 

Concomitent cu introducerea sistemului de supraveghere video se va instala și o rețea prin fibră optică, care va asigura atât funcționarea optimă a sistemului, cât și legătura pentru transmiterea de date între diversele puncte de lucru ale serviciilor administrației locale.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator