fbpx

2 Comentarii

strada 22decembrie

Administrația locală din Turda a demarat procedura de licitație pentru reabilitarea străzii 22 Decembrie 1989, care face parte din Coridorul Industrial aferent proiectului privind Planul de Mobilitate Urbană Durabilă din municipiu, proiect european de peste 30 de milioane de euro, care vizează asfaltări de străzi, achiziție de autobuze electrice, amenajare străzi și trotuare, piste de biciclete, sistem de bikesharing etc.

 

”Contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare a străzii 22 Decembrie 1989, în valoare de 14.413.323,54 lei fără TVA, finanțare europeană prin POR, a fost scos la licitație/publicat în SICAP. 

Proiectul din care face parte acest contract cuprinde acțiuni integrate pentru modernizarea facilităților destinate pietonilor, bicicliștilor, transportului în comun și auto cum ar fi extinderea carosabilului la 4 benzi (2 benzi pe sens), amenajarea de piste de biciclete, modernizarea trotuarelor, modernizarea stațiilor de așteptare transport în comun, reconfigurarea aliniamentelor de spații verzi, introducere sistem management inteligent al traficului, achiziție de autobuze sau amplasare stații de închiriere biciclete. Acest proiect face parte din PMUD Turda (Planul de Dezvoltare Urbană Durabilă), cel mai relevant proiect al municipiului Turda, ce cuprinde modernizarea 4 coridoare de Mobilitate Urbană, finanțate integral cu bani europeni. 

Prin implementarea acestor proiecte Turda va deveni un oraș prietenos cu mediul, cu locuitorii săi, cu turiștii, cu mediul de afaceri și investitorii, având o rețea modernă de infrastructură susținută de zone urbane curate și verzi”, a precizat primarul Cristian Matei.

Administrația locală intenționează ca, prin acest proiect, să amenajeze strada Alexandru Ioan Cuza pe 4 benzi, din zona spitalului și până la intersecția cu strada Clujului, unde se va amenaja un sens giratoriu, pentru fluidizarea traficului. Astfel, se crează o alternativă pentru traficul spre Cluj-Napoca, mai ales în condițiile în care urmează lucrări de reabilitare și modernizare integrală și pe celelalte artere principale din cartierul Turda Nouă: Bucovina, Clujului, Gheorghe Barițiu.

Obținerea acestui proiect, coroborat cu un alt proiect european, respectiv acela de asfaltare a străzilor din zona cartierului Băi, reprezintă o realizare uriașă pentru administrația locală, în condițiile în care, până acum, valoarea medie a investițiilor municipale în reabilitarea de drumuri a fost de circa 2 milioane de euro/an.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Balogh · 20:18 25.01.2019
    era timpul, azi am intrat intr-o groapa si timp de cateva secunde m-am simtit capitan de submarin. Masina s-a aplecat vanjos pana mi-a trecut apa peste parbriz. Da-o naibii de treaba. astupati-le cu ceva ca se intampla tragedii.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator