fbpx

Icon Scrie un comentariu

judecator

Municipiul Câmpia Turzii, prin primar Dorin Lojigan, a pierdut procesul cu cei 11 foști consilieri locali din mandatul 2012-2016, care l-au schimbat ilegal pe actualul primar din funcția de viceprimar, fiind înlocuit cu Avram Gal. Procesul a survenit după ce Curtea de Conturi a solicitat administrației locale să recupereze prejudiciul financiar produs, prin plata sumei de 78.657 lei către Dorin Lojigan, în urma procesului câștigat pentru repunerea în funcție.

 

Inițial, Dorin Lojigan a fost ales viceprimar în urma alegerilor locale din anul 2012, când PSD și PNL au candidat împreună, sub sigla USL. Ulterior, alianța dintre PSD și PNL s-a ”spart”, iar PSD a decis schimbarea viceprimarului Dorin Lojigan, pentru că avea majoritatea necesară. Schimbarea s-a produs în vara anului 2014.

Citește și:

Dorin Lojigan a pierdut funcția de viceprimar la Câmpia Turzii! Noul viceprimar este Avram Gal! (video)

Dorin Lojigan a contestat în instanță schimbarea sa din funcție și a câștigat procesul, după ce instanța a stabilit că schimbarea sa s-a făcut într-o manieră ilegală.

Citește și:

Dorin Lojigan a câștigat procesul și trebuie repus pe funcția de viceprimar!

Deși Dorin Lojigan a solicitat ca suma plătită de la bugetul local, respectiv circa 78.000 de lei, în urma procesului pe care l-a câștigat pentru repunerea în funcția de viceprimar, să fie recuperată de la consilierii locali care au votat schimbarea sa, primarul din fostul mandat, Radu Hanga, nu a dat curs unui astfel de demers.

După alegerile locale din anul 2016, câștigate de Dorin Lojigan și PNL, subiectul recuperării prejudiciului a reapărut în actualitate, cei 11 foști consilieri locali primind somații de plată din partea administrației locale.

Citește și:

Somații de plată pentru foștii consilieri locali care l-au schimbat ilegal pe actualul primar Dorin Lojigan!

Primarul Dorin Lojigan a invocat faptul că această decizie i-a fost transmisă de Curtea de Conturi, în urma unui control financiar efectuat în administrația locală din Câmpia Turzii. 

Curtea de Conturi a acuzat administrația locală că a prejudiciat bugetul local cu suma de 78.657 lei, pe motiv că nu a acționat pentru recuperarea sumelor plătite după ce instanța a stabilit că schimbarea lui Dorin Lojigan a fost abuzivă, având în vedere că legislația prevede faptul că ”aleșii locali răspund în condițiile legii, administrativ, civil sau penal, după caz, pentru faptele săvârșite în exercitarea atribuțiilor ce le revin”.

Citește și:

Neregulile depistate de Curtea de Conturi la Primăria Câmpia Turzii! Avem documentul!

În aceste condiții, administrația locală a deschis procesul împotriva celor 11 consilieri locali, considerați ”vinovați” de prejudiciul creat la bugetul local, în urma schimbării ilegale a viceprimarului Dorin Lojigan.

Însă, instanța de la Turda a hotărât că aleșii locali nu pot fi puși la plata respectivului prejudiciu.

”Respinge excepția lipsei calității procesuale pasive ca neîntemeiată. Respinge actiunea având ca obiect pretenţii, formulată de Municipiul Câmpia Turzii, prin primar, în contradictoriu cu pârâții Sălăjan Alin Valentin, Tot Vasile Simion, Rece Gheorghe, Giurgiu Ilie, Deak Francisc, Bene Andrei, Popescu Florin, Gal Samoilă, Csutak Ludovic, Uiorean Monica și Gal Avram Marius, ca neîntemeiată. Admite cererea privind acordarea cheltuielilor de judecată şi obligă reclamantul la plata sumei de 5536.83 lei, reprezentând onorariu avocat, către pârâți. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a se depune la Judecătoria Turda.”, se precizează în hotărârea dată în Dosarul 1683/328/20181683/328/2018.

Această decizie este dată în prima instanță, ea având încă o cale de atac.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator