fbpx
Icon 5 Comentarii

finantare primarie

Finanțare de 41.750.792,34 lei semnată de Primăria Municipiului Câmpia Turzii în ultima zi din 2018 –străzi și trotuare modernizate, piste de biciclete și autobuze noi, într-un proiect-emblemă pentru administrația condusă de Dorin Nicolae LOJIGAN-

 

Demarat încă din toamna anului 2016, proiectul „Infrastructura de transport public și măsuri pentru mobilitate alternativă în Municipiul Câmpia Turzii”, demarat de administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii încă din toamna anului 2016 a fost acceptat la finanțare, astfel că, în ultima zi a anului 2018, primarul municipiului, Dorin Nicolae LOJIGAN, a semnat contractul de finanțare, chiar la sediul ADR Nord Vest din Cluj Napoca.

Proiectul, cu o valoare totală de peste 9 milioane de euro, presupune reabilitarea de străzi, trotuare, rigole, amenajarea de stații de tip bike-sharing, achiziționarea de autobuze și biciclete, realizarea de piste de bicicliști, toate aceste lucrări având ca obiectiv final transformarea municipiului Câmpia Turzii într-un oraș cochet, cu facilități de transport și infrastructură demnă de standardele Uniunii Europene.

Modernizările de străzi și trotuare precum și amenajarea pistelor de biciclete, finanțate prin acest proiect, vor demara după finalizarea lucrărilor cuprinse în „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din regiunea Turda-Câmpia Turzii, în perioada 2014 – 2020”, dezvoltat și implementat în colaborare cu Compania de Apă Arieș.

Practic, pe străzile municipiului nostru va fi un șantier permanent, pornind de la infrastructura subterană de apă și canalizare și continuând cu cea supraterană.

Lucrările de reabilitare a carosabilului din oraș vor cuprinde străzile: Iancu Jianu, Gării, Aurel Vlaicu, Avram Iancu, Republicii și Tudor Vladimirescu, în timp ce străzile: Iancu Jianu, Gării, Avram Iancu, Ion Rațiu, Castanilor, Aurel Vlaicu, Retezatului, Aviatorilor, Republicii, Axente Sever, Școlii și Tudor Vladimirescu vor beneficia de lucrări de modernizare a trotuarelor.

Cât privește pistele de bicicliști, acestea vor fi amenajate pe străzile: Gării, Avram Iancu, Ion Rațiu, Castanilor, Aurel Vlaicu, Republicii, Axente Sever și Tudor Vladimirescu.

„Retorica marilor politicieni contemporani se dezvoltă în jurul și prin prisma finanțărilor europene – o pârghie economică utilă și la îndemâna oricărui manager. Din aceste considerente, am luat decizia ca, pe durata mandatului meu, să creem și să implementăm cât mai multe proiecte cu finanțare europeană.Proiectul semnat în 31 decembrie 2018 are cea mai mare valoare economică, dintre toate solicitările de finanțare guvernamentale și neguvernamentale depuse vreodată de orașul nostru, iar lucrările și achizițiile cuprinse în proiect au rolul de a spori bunăstarea cetățenilor noștri, prin crearea de noi rute de deplasare, prin scăderea consumului de carburanți și prin contribuții la sănătatea proprie – datorită sistemului de bike-sharing.

Ne-am obișnuit să ne deplasăm cu autoturismele, fie și pe distanțe scurte, în timp ce locuitorii unor orașe precum Stockholm, Bruxelles sau Haga folosesc bicicletele pentru deplasarea prin oraș. Aceste deziderate vor deveni realitate, odată cu finalizarea proiectului nostru de mobilitate urbană.”, a declarat Dorin Nicolae LOJIGAN – primarul Municipiului Câmpia Turzii.

Direcția Relații cu Comunitatea

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Liviu · 14:45 03.01.2019
  Super. Felicitari si la mai mare. Abia astept sa vin la munca cu autobuzul. Sper sa nu fie biletul mai scump decat litrul de motorina.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  LIVIU · 16:47 03.01.2019
  De ce nu spuneti ca de fapt obiectul principal al proiectului este infiintarea unei companii de transport locale iar restul lucrarilor mentionate sunt adiacente proiectului, adica asigurarea unor conditii de infrastructura adecvata desfasurarii activitatii companiei de transport local si care trebuie sa functionze in regim de autofinantare fara subventii. Daca s-a calculat cate calatorii sunt necesare a se face zilnic si la ce pret pentru a sustine pe plus activitatea companiei de transport locale ce se va infiinta ?
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 20:00 03.01.2019
   Proiectul vizează componenta de mobilitate urbană durabilă, care implică și societatea de transport local și bike sharing și piste de bicilete și modernizare/asfaltare străzi și trotuare.
   Chiar cu riscul de a trebui să recalibrezi indicatorii de funcționare ai viitoarei societăți (deși s-au făcut studii, ca parte din proiectul de finanțare), o astfel de oportunitate nu trebuia ratată! Practic, era singura variantă prin care poți atrage bani europeni pentru asfaltarea/modernizarea unor artere principale, în actualul exercițiu financiar.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  mircea · 21:56 03.01.2019
  Ce fain ar fi o pista pentru biciclisti intre Campia Turzii-Turda. 0201b
 • Acest comentariu este nepublicat.
  mircea · 22:14 03.01.2019
  Ar fi ok si biciclete de inchiriat.
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator