fbpx

Scrie un comentariu

cl T bugetare

Astăzi în cadrul ultimei ședințe ordinare a anului de la Turda s-a decis aprobarea unor măsuri pentru implementarea procesului de bugetare participativă la nivelul municipiului nostru.

 

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de primarul Matei Cristian și implică direct cetățenii care vor propune proiecte de investiții ale municipalității.

Cetățenii vor putea depune proiecte/sugestii de investiții, în valoare maximă de 1.000.000 de lei, inclusiv TVA. Proiectele eligibile vor fi făcute publice, iar ulterior se va vota online, pentru stabilirea celor care vor fi finanțate ulterior. Bugetarea participativă va fi demarată din anul 2019, când se va propune alocarea unei sume de 1.000.000 de lei pentru punerea în practică a ideilor transmise de cetățeni.

Liberalul Cristian Felezeu a propus ca din comisia de evaluare să facă parte și un reprezentat al societății civile , iar consilierul PSD- Roș Nicolae a sugerat ca toți cei care depun proiecte să vină să le susțină în fața administrației locale.

Propunerile pot viza următoarele domenii: infrastructură, mobilitate/accesibilitate/siguranța circulației, spații verzi/locuri de joacă/alte spații publice amenajate, amenajare spații publice (mobilier urban, iluminat public etc), infrastructură educațională și culturală (bust etc), smart city/oraș digital, sănătate, alte domenii de interes pentru cetățeni.

Bugetarea participativă este un proces prin care ideile și inițiativele cetățenilor orașului nostru se pot transforma în realitate. Este un proces deschis, incluziv și transparent prin care membrii comunității se pot implica direct în luarea deciziilor privind prioritățile de cheltuire a banilor din bugetul local. Acest proces duce la îmbunătățirea calității vieții din orașul nostru, prin încurajarea cetățenilor să se implice în definirea priorităților și a obiectivelor de investiții din bugetul local.

Procesul de bugetare participativă este un exercițiu democratic complex, cu beneficii majore pentru comunitate și care este aplicat în numeroase alte orașe din întreaga lume”, a apreciat primarul Turzii, Cristian Matei în calitate de inițiator de proiect.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator