fbpx

Icon 3 Comentarii

primar Câmpia

La final de an este ora bilanțului pentru toți cei care cârmuiesc destinele orașelor, municipiilor sau comunelor pe care le gestionează. Echipa TurdaNews a poposit și la Câmpia Turzii pentru a consemna obiectivele realizate în acest an.

 

Am stat de vorbă cu primarul Dorin Lojigan care ne-a declarat că anul 2018 a fost un an extrem de bun pentru administrația locală pe care o conduce, investițiile au mers spre învățământ, sănătate, infrastructură, s-au atras importante fonduri europene, nu a fost neglijat nici domeniul cultural sau sportul.

La capitolul „lucrări edilitare și investiții în infrastructură” s-a reabilitat complet Piața Mihai Viteazu, s-au modernizat și asfaltat străzi precum Aviatorilor, Ion Agârbiceanu, Decebal, Retezatului și Oțelarilor, s-a finalizat proiectul de îngropare a cablurilor de utilități în subteran pe strada Laminoriștilor, fapt care va facilita realizarea de lucrări similare pe următoarele tronsoane de străzi, cum ar fi strada 1 Decembrie 1918.

Recent au intrat în lucru și străzile din cartierul Șarât, o bună parte din ele au fost neglijate ani de zile, dar acum au intrat în vizorul administrației locale prin programul PNDL.

În ceea ce privește capitolul „sănătate”, a fost achiziționată aparatură performantă s-a investit în reabilitarea unor compartimente, s-au înființat secții noi, nu a fost uitat nici blocul alimentar și cel administrativ. Primarul Dorin Lojigan a apreciat aici managementul performant, menționând că pentru prima dată bilanțul financiar al instituției va fi unul pozitiv!

În acest context amintim și înființarea compartimentului de primiri-urgențe.

Un element cheie în procesul investițional îl reprezintă renovarea și dotarea Laboratorului de Analize Medicale, în vederea creării unui mediu optim pentru derularea activității și pentru furnizarea de servicii de înaltă calitate..... Dotarea Laboratorului de Analize Medicale cuprinde și achiziționarea a patru analizoare performante, de ultimă generație, ce garantează calitatea actului medical.

Așa cum am promis continuăm investițiile în Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna” pentru a le asigura cetățenilor noștri un climat medical performant, eficient și de folos tuturor acelora care necesită servicii medicale în Câmpia Turzii și împrejurimi”, informează primarul Dorin Lojigan.

Edilul a amintit și proiectele pe fonduri europene în valoarea de 22 milioane euro, acestea cuprind investiții în educație prin semnarea contractului de finanțare aferent Liceului Teoretic Pavel Dan, și semnarea în curând a unui contract similar destinat Colegiului Victor Ungureanu. Fondurile europene se mai îndreaptă spre regenerare urbană, prin depunerea a două proiecte prin intermediul cărora vor fi efectuate lucrări ample de reabilitare și modernizare atât a Complexului Trei Lacuri cât și a Palatului Cultural Ionel Floașiu și a Parcului Central.

Alte 10 milioane de euro vor veni pe Planul de Mobilitate Urbană, aici beneficiile sunt multiple, de la reabilitarea străzilor din municipiu , până la achiziția de autobuze ecologice , piste de biciclete și nu numai.

În cadrul bilanțului, Lojigan a amintit și despre Parcul Industrial Tetarom V care va atrage investitori și va crea noi locuri de muncă, a mai precizat că în acest an gradul de colectare al impozitelor și taxelor locale a fost cel mai mare de până acum – 98%,  a vorbit despre reindustrializarea orașului Câmpia Turzii și despre suma primită de la Consiliul Județean – aproximativ 230.000 lei , bani ce vor fi folosiți pentru iluminatul stradal în Cartierul Blocuri, mai exact pentru trecerea la iluminatul cu led-uri în zona respectivă.

Vezi mai jos interviul integral:

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Cetățean · 09:55 19.12.2018
  Zero fonduri europene, exod masiv al tinerilor din oraş, populism exacerbat .... în final, un discurs de campanie electorală.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Cetățean · 11:21 19.12.2018
  Cum sa rad de dumneata? Cu curu cred ???
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ghirisean · 20:59 19.12.2018
  Cat de curand or sa fie mai multi angajati in Primaria Campia Turzii ( circa 400 are acum primaria !!!) impreuna cu politia locala ce a fost infintata la apelul bocancilor!Orasul dispare asa incet prin plecarea tinerilor si raman acesti "trantori" din primirarie si politie locala creeata la apelul bocanilor!
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator