fbpx

2 Comentarii

curatat ct

În contextul căderilor masive de zăpadă care s-au abătut asupra orașului nostru în ultimele zile, primarul municipiului, Dorin Nicolae LOJIGAN, a convocat o întâlnire de lucru a Comandamentului pentru Situații de Urgență.

 

La aceasta au participat reprezentanții ISU, Poliției Naționale, Poliției Locale, Electrica Furnizare Transilvania Nord, Domeniului Public și Companiei de Salubritate. Analizând rezultatele activităților întreprinse de fiecare instituție, s-au tras următoarele concluzii:

- Electrica Furnizare Transilvania Nord, reprezentantul societății a comunicat faptul că, pentru prima dată în ultimii ani, nu au apărut sesizări de deranjamente de la cetățeni, privind eventuale avarii la rețelele electrice, determinate de starea generală a vremii;

- Poliția Națională confirmă faptul că, în aceste zile, pe raza Municipiului Câmpia Turzii nu a fost semnalat nici măcar un accident rutier, care să fi fost cauzat de starea drumurilor sau de căderile masive de zăpadă;

- ISU Cluj a tras un semnal de alarmă și a avertizat cetățenii să nu utilizeze echipamente rudimentare de încălzire (reșouri vechi, rezistențe etc.), întrucât există posibilitatea producerii de incendii, cu efecte catastrofale;

- Directorul societății, Călin Giurgiu, a afirmat că are stocuri suficiente de material antiderapant și că, în cursul acestei săptămâni, va primi alte două camioane de sare, care să fie utilizată în lupta cu zăpezile.

Echipele Companiei de Salubritate sunt la datorie și chiar dacă trotuarele din centrul Municipiului nu sunt degajate complet de zăpadă, se depun eforturi pentru ca pietonii să poată circula într-un mediu cât mai sigur, fără pericolul unor alunecări, care ar produce luxații, entorse sau răni serioase.

De asemenea, echipele societății Domeniul Public Câmpia Turzii lucrează 24 din 24 de ore pentru a degaja străzile. Căderile masive de zăpadă a determinat societatea să aplice un program de trei schimburi, astfel încât să se asigure un serviciu de permanență.

Pe unele trotuare din municipiu a fost aplicată soluție de clorură de calciu, pentru a se facilita accesul în școli, grădinițe sau alte instituții și pentru a se preveni eventualele alunecări.

În ceea ce privește ridicarea și depozitarea zăpezii, de pe trotuare, de pe marginea drumurilor și chiar de pe spațiile verzi, acest proces va fi efectuat de către Domeniul Public și Compania de Salubritate S.A.,de îndată ce ninsorile se vor opri, astfel încât să se evite blocajele în trafic.

Primarul municipiului Câmpia Turzii îi îndeamnă pe cetățeni să-și degajeze trotuarele din fața curților sau ale blocurilor, astfel încât să se creeze un mediu sigur și curat pentru pietoni.

„Exemplul superb de spirit civic dovedit de cetățenii municipiului nostru la începutul acestui an trebuie să se continue și în această lună, cu atât mai mult cu cât vorbim despre apropierea Sărbătorilor de iarnă. Suntem o comunitate solidă și solidară, iar asta se vede cu fiecare zi care trece. Îi admir pe toți aceia care, de la primii fulgi căzuți, au ieșit să-și curețe trotuarele și-i felicit pentru acest gest!”, afirmă Dorin Lojigan.

Direcția Relații cu Comunitatea

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Sofer · 03:51 19.12.2018
    Daca va uitati in pozele de mai sus facute de politia locala (se vede inscrisul masinii) nu este topita zapada semn ca nu au aruncat cu material antiderapant! Politia locala din Campia Turzii in afara de a amenda pe orice si pt orice nu trebuia oare sa se autosesize ca nu se arunca cu nimic pentru topirea zapezii?! De fapt nici lor nu le pasa ca doar au"jiip" si sunt pe o mana cu primaria, sefii lor si nu doresc sa se puna rau cu ei, nui asa?!
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Sofer · 03:45 19.12.2018
    Sa va fie rusine! In data de 18 decembrie dimineata dupa ora 5.30 masina de "curatat" strada circula prin centrul Campiei Turzii cu lama ridicata si nici nu arunca "material" antiderapant...In Turda, la aceasi ora 5.30 dimineata de fapt imediat cum intri dupa sensul giratoriu era topita zapada pe strada semn ca aruncasera cu material antiderapant si se vedea urma de lama pe sosea! Bravo orasului Turda ca aveti grija de soferi si rusine inca odata firmei ce se ocupa de curatare strazilor de zapada in Campia Turzii....Stiu ca nu va pasa...! Rusine!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator