fbpx

pmp 1300x300

PNL1300x300pxTrio

asacons montatorprefabricate

alde banner 728x90 06

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

wifi4eu

Astăzi, Comisia Europeană a anunțat rezultatele primei cereri de propuneri WiFi4EU, care s-a desfășurat în perioada 7-9 noiembrie. În urma selecției, 2 800 de municipalități vor beneficia de un cupon WiFi4EU în valoare de 15 000 EUR. Bugetul total al acestei cereri de propuneri se ridică la 42 de milioane EUR. Municipalitățile selectate vor putea crea puncte de acces Wi-Fi în spațiile publice, cum ar fi primării, biblioteci, muzee, parcuri, piețe și alte locuri de interes public.

 

Municipiile Turda și Câmpia Turzii au depus cereri, însă nu au fost acceptate în primul ”val” de finanțări, Comisia Europeană anunțând că mai urmează încă 3 ”valuri” de finanțare. Din județul Cluj au fost acceptate la finanțare cererile a două municipii: Cluj-Napoca și Dej.

Printre comunele din județul Cluj, aflete în zona Turzii, care vor beneficia de finanțarea europeană, pentru rețele wifi publice gratuite, se află Mihai Viteazu, Frata, Moldovenești și Petreștii de Jos.

Din zona noastră, pe lângă municipiile Turda și Câmpia Turzii, au mai depus cereri de finanțare și administrațiile locale din comunele Aiton, Călărași, Ceanu Mare, Iara, Mărișel, Ploscoș, Tureni, Valea Ierii și Viișoara.

În urma anunțului de astăzi, Agenția Executivă pentru Inovare și Rețele (INEA), agenția executivă a Comisiei responsabilă cu punerea în aplicare a programului WiFi4EU, va invita municipalitățile câștigătoare să semneze acordurile de grant. Imediat după finalizarea acestei etape, municipalitățile selecționate vor putea contracta o societate Wi-Fi care va instala punctele de acces WiFi4EU în spațiile publice, iar apoi își vor putea recupera valoarea cupoanelor. Toate cele 2 800 de puncte de acces WiFi4EU vor fi gratuite și vor funcționa timp de cel puțin trei ani.

Se vor mai organiza încă trei cereri de propuneri la care vor putea participa municipalitățile care nu au primit cuponul valoric de data aceasta. A doua cerere de propuneri va fi lansată la începutul anului 2019. În total, aproximativ 8 000 de municipalități vor putea beneficia de această inițiativă începând de acum și până în 2020.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator