fbpx

pmp 1300x300

PNL1300x300pxTrio

asacons montatorprefabricate

alde banner 728x90 06

diego banner mai2019

Scrie un comentariu
comandament CT
La începutul acestei săptămâni, edilul municipiului – Dorin Nicolae LOJIGAN – a convocat o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Scopul acesteia a fost identificarea problemelor cauzate de instalarea sezonului rece, dar și mijloacele și resursele necesare combaterii lor.

Principalele două chestiuni asupra cărora s-a insistat au fost persoanele fără adăpost, respectiv combaterea efectelor produse de căderile de zăpadă.

Prima chestiune discutată a fost legată de eliminarea cât mai eficientă a efectelor nedorite cauzate de căderile de zăpadă.

Din prognozele primite la nivelul unității noastre teritoriale rezultă că există posibilitatea ca în acest sezon să apară perioade cu căderi abundente de zăpadă.

Tocmai din aceste raționamente, a fost realizată o evaluare a capacității tehnico-logistice de care S.C. Domeniul Public și Compania de Salubritate S.A. dispun în vederea îndeplinirii sarcinilor pe durata sezonului rece.

Ambele societăți subordonate Consiliului Local sunt în deplină capacitate tehnico-logistică, la nivelul DPCT existând stocuri de material antiderapant similare cu cele din anul precedent.

Totodată – întregul parc auto de utilitare de care dispun atât DPCT, cât și Compania de Salubritate sunt echipate și pregătite tehnic în vederea combaterii căderilor de zăpadă și degajării, într-un mod cât mai eficient și prietenos cu necesitățile cetățenilor a străzilor din municipiu.

De asemenea, ambele societăți comerciale au echipe de angajați care vor asigura permanența, astfel încât intervențiile să fie cât mai rapide și eficiente.

Numărul UNIC pus la dispoziția cetățenilor pentru semnalarea eventualelor probleme ridicate de căderile de zăpadă este 0264 991 - numărul de dispecerat al Poliției Locale, care va asigura legătura cu toate echipele de intervenție.

Înafară de Domeniul Public și Compania de Salubritate, există echipe pregătite 24 de ore din 24 la Compania de Apă Arieș S.A., Eon Gaz și Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord – Sucursala Cluj-Napoca, care vor acționa în regim de urgență pentru remedierea eventualelor probleme semnalate de populație.

Cât privește străzile, în conformitate cu normativele și uzanțele în vigoare, acestea au fost clasificate pe categorii de importanță.

Categoria I, pe care se va interveni de îndată, este reprezentată de principalele artere ale municipiului Câmpia Turzii: str. Laminoriștilor, 1 Decembrie 1918, Avram Iancu, Aurel Vlaicu, Gheorghe Barițiu, Republicii etc.

Cea de-a doua categorie este reprezentată de rutele alternative și de legătură între principalele artere de circulație: străzile Parcului, Băii, Andrei Mureșanu, Mureșului, Mihai Eminescu, Nicolae Titulescu, Traian etc.
Ultima categorie cuprinde străzile de lungime mică, de obicei cu circulație mai redusă.

Referitor la persoanele fără adăpost, 6 oameni vor avea nevoie de locare în locuințele modulare achiziționate de administrația locală în anii precedenți.

Ceea ce îi rog pe cetățenii urbei noastre este să respecte regulamentele și hotărârile legate de gospodărirea municipiului și să curețe trotuarele și căile de acces către curțile și imobilele în care locuiesc. Fac apel la solidaritatea de care locuitorii municipiului nostru au dat dovadă și în anii trecuți, la hărnicia și abnegația tratării problemelor apărute la nivel de oraș. Câmpia Turzii este a noastră, a tuturor cetățenilor și avem responsabilitatea să acționăm pentru a combate efectele nedorite ale vremii”, declară Dorin Nicolae LOJIGAN – primarul Municipiului Câmpia Turzii.


Direcția Relații cu Comunitatea

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator