fbpx

pmp 1300x300

PNL1300x300pxTrio

asacons montatorprefabricate

alde banner 728x90 06

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

zoo turda proiect

Administrația locală pune bazele continuării proiectului de investiție de la Zoo Turda. Inițial, proiectul trebuia finalizat în anul 2012. Nefinalizarea lui a scos la lumină unele probleme privind ”dispariția” unor bani, de ordinul milioanelor de lei noi. În anul 2016, DNA a deschis un dosar penal având la bază neregulile de la Zoo Turda, însă încă tot ”cercetează”, dosarul nefiind trimis în instanță nici în ziua de azi. Toate astea au dus la blocarea proiectului, iar administrația locală își dorește să pornească mecanismele care ar putea asigura finalizarea acestui proiect, care ar putea asigura încă un punct turistic de maxim interes.

 

Primarul Cristian Matei a vorbit despre intențiile sale privind Zoo Turda chiar în plenul ședinței de Consiliu Local, din luna octombrie 2018. 

Primarul spune că s-a făcut o nouă evaluare, în baza unui nou proiect, mult mai documentat și mai amănunțit, care ține cont și de ceea ce s-a făcut și de ceea ce ar trebui să se mai facă (”un proiect mai amplu, decât celălalt”, a spus primarul), care ar avea nevoie de circa 6.600.000 de lei pentru finalizarea investiției, la standardele adecvate.

După aprobările necesare din Consiliul Local, primarul a spus că poate merge la București, la Ministerul Mediului, pentru a discuta despre finanțare. ”Sper ca în toamna viitoare, pe vremea asta, să avem Grădină Zoologică!”, și-a prezentat speranța edilul turdean.

Citește și:

Șoc: Proiectul pentru lucrările de la Zoo Turda nici nu a existat în realitate!

Noul studiu de fezabilitate actualizat menționează că valoarea totală a investiției este de 18.687.417 lei (circa 4 milioane de euro), fiind prevăzute 20 de obiective, însumând un număr total de 14 clădiri și incinte de adăpostire animale sălbatice. Evident, noul studiu ține cont și de lucrările existente, pe care le îmbină în noul proiect tehnic.

Detalii despre proiectul de hotărâre elaborat de primarul Cristian Matei și supus aprobării consilierilor locale, puteți citi AICI.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator