BannerPMP 21.03 650

asacons anunt21.03.2019

Scrie un comentariu

primar lojigan

Atât de mare a fost curajul ostașilor români, încât după eliberarea Careiului, ultimul teritoriu românesc ocupat de străini, la 25 octombrie 1944, ei n-au plecat acasă.

 

 În ciuda faptului că războiul de recucerire a patriei se încheiase, militarii români au ales să continue marșul și victoriile către Vestul Europei, până în Munții Tatra din Slovacia, dovedind că, în ciuda lipsurilor, a jerfelor sângeroase de la Stalingrad și Oarba de Mureș, românii au fost loiali, alături de aliații lor, împotriva terorii, a fascismului și a tiraniei.

Spiritul de viteji și de învingători îi ghidează pe militarii noștri și astăzi, pe teatre de operațiuni dintre cele mai crâncene, precum Irak și Afghanistan, iar acolo unde ei sunt prezenți, drapelul de luptă al armatei țării noastre strălucește, în amintirea eroilor căzuți pe câmpurile de luptă.

Așa cum purtătorii uniformei kaki au o datorie sfântă de a apăra hotarele patriei, și noi – civilii – avem datoria sfântă de a onora imaginea și memoria Armatei, iar astăzi, la 25 octombrie 2018, vă transmitem din toate sufletele de români „La Mulți Ani, dragi militari, bravi eroi ai țării noastre!”.

Suntem în An de Centenar și sărbătorim 100 de ani de unitate națională, însă această unitate nu ar fi fost posibilă fără două citate extrem de importante:

„Pe aici nu se trece!”, rostit de marele general, Averescu, în Primul Război Mondial, și         „Ostași vă ordon, treceți Prutul!”, rostit de mareșalul, Ion Antonescu – în a doua conflagrație mondială.

Tocmai din aceste motive, se cuvine să avem recunoștință și un amplu respect pentru fiecare soldat român, indiferent că face parte din Trupele Terestre, Aeriene sau Marine.

Dumnezeu să binecuvânteze și să păzească Armata României!

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator