fbpx

Scrie un comentariu

burse scolare

Primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, va propune creșterea cuantumului burselor școlare acordate elevilor din localitate, în baza finanțării de la bugetul local, pentru anul școlar 2018/2019. Bursele vor crește cu procente situate între 12,5% și 50%, deși comparativ cu Turda și vechile valori erau duble.

 

”Pentru că educația și performanța școlară sunt pilonii unei societăți echilibrate, am decis ca, începând cu anul școlar 2018-2019 să creștem bursele acordate elevilor de pe teritoriul municipiului nostru.

Astfel, am propus ca, începând din acest an școlar, cuantumul lunar al burselor să fie :

a) pentru bursele de performanță - 90 lei

b) pentru bursele de merit - 80 lei

c) pentru bursele de studii – 70 lei

d) pentru bursele de ajutor social/sau ajutor social ocazional – 60 lei.

Urmează ca forul deliberativ – Consiliul Local să dezbată și să aprobe propunerea pe care am inițiat-o, astfel încât elevii noștri să beneficieze de măsuri superioare de stimulare”, a explicat Dorin Lojigan.

Subiectul burselor școlare a fost unul destul de delicat, după ce consilierul PMP Câmpia Turzii, Adrian Mischian, a acuzat administrația locală, în primăvara acestui an, că 190 de elevi au rămas fără burse, deoarece s-ar fi majorat media de obținere a burselor de merit de la 9,50 la 9,70.

”Pe motivul bugetelor limitate, s-a ridicat baremul burselor de merit de la media de 9,50 la 9,70, astfel încât 190 de elevi din localitate, care au medii cuprinse în intervalul 9,50-9,70, au rămas fără burse. Nu m-au convins nici consilierii locali desemnați ca membri în consiliile de administrație a unităților de învățământ și nici cei din executiv, că este o situație fără soluție la această oră”, spunea atunci Adrian Mischian.

La Turda, bursele sunt mai mici decât la Câmpia Turzii. În cazul municipiului Turda, doar bursele de performanță au fost majorate la 100 de lei, celelalte fiind în jurul valorii de 20-28 lei/lună.

Anul trecut, consilierii PNL reproșau administrației locale că nu alocă suficienți bani pentru bursele elevilor care s-ar încadra la primirea acestor stimulente financiare, comparativ cu Câmpia Turzii, care alocă o valoare dublă față de Turda, raportat la buget și la numărul de elevi.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator