m install
petlinii
nello construct

Câmpia Turzii: În luna septembrie au fost capturați 21 de câini de pe domeniul public

floris

În luna septembrie, administrația locală a anunțat că a capturat 21 de câini de pe domeniul public al localității, 1 dintre aceștia fiind identificat cu microcip. Asociația Centrul de Ecarisaj Turda a efectuat 4 acțiuni de ecarisare, din care una la solicitarea primarului (când s-au prins cei mai mulți câini, respectiv 13) și alta la solicitarea Poliției Locale.

 

”Acțiunile întreprinse au vizat întreaga zonă a municipiului și au constat în identificarea și strângerea câinilor fără stăpân, care circulă liber, fără însoțitor pe domeniul public al municipiului, capturându-se un număr de 21 de câini, din care unul a fost identificat ca având microcip. Câinii au fost preluți cu proces verbal, în baza formularului individual de capturare, de către echipa de carisaj și transportați pentru aplicarea prevederilor legale în adăpostul propriu al prestatorului, amenajat în localitatea Turda, str. Bogata.

Proprietarul câinelui identificat pe baza microcipului, a fost notificat în vederea revendicării acestuia, fiind sancționat contravențional pentru ”lăsarea fără supraveghere pe domeniul public a câinilor deținuți”, conform HCL nr. 58/2017.

În perioada menționată nu au fost solicitări pentru revendicare, adopție sau adopție la distanță”, se precizează într-un raport al administrației locale.

Autoritățile locale spun că problema câinilor comunitari se datorează și unui fenomen prin care pe raza localității sunt aduși câinii din alte părți.

Câștigătorul achiziției directe (au fost organizate 4 licitații, dar nu s-a prezentat nimeni) și singurul care a depus o ofertă la anunțul administrației locale este Asociația Centrul de Ecarisaj Turda, care va primi câte 250 de lei pentru fiecare câine capturat, pentru 200 de câini, respectiv suma totală de 50.000 de lei. Asociația se obligă, în schimbul acestor bani, că va face o prospectare a zonelor din localitate, pentru capturarea câinilor comunitari, după care va trece la capturarea acestora și deplasarea în centrul de ecarisaj de la Bogata (200 bucăți).

Prin caietul de sarcini elaborat de municipalitate, asociația are obligația de a caza câinii maxim 14 zile, după care îi poate eutanasia pe cei nerevendicați sau neadoptați, după care cadavrele vor fi incinerate. Eutanasierea se va face după ce asociația primește împuternicirea necesară din partea reprezentantului administrației locale. În baza aceluiași caiet de sarcini, Asociația este obligată să permită accesul presei sau a organizațiilor neguvernamentale în centrul de ecarisaj de la Bogata, inclusiv filmare video-foto, dar numai împreună cu reprezentanții desemnați de Primăria Câmpia Turzii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: