fbpx

Scrie un comentariu

caini comunitari

În luna septembrie, administrația locală a anunțat că a capturat 21 de câini de pe domeniul public al localității, 1 dintre aceștia fiind identificat cu microcip. Asociația Centrul de Ecarisaj Turda a efectuat 4 acțiuni de ecarisare, din care una la solicitarea primarului (când s-au prins cei mai mulți câini, respectiv 13) și alta la solicitarea Poliției Locale.

 

”Acțiunile întreprinse au vizat întreaga zonă a municipiului și au constat în identificarea și strângerea câinilor fără stăpân, care circulă liber, fără însoțitor pe domeniul public al municipiului, capturându-se un număr de 21 de câini, din care unul a fost identificat ca având microcip. Câinii au fost preluți cu proces verbal, în baza formularului individual de capturare, de către echipa de carisaj și transportați pentru aplicarea prevederilor legale în adăpostul propriu al prestatorului, amenajat în localitatea Turda, str. Bogata.

Proprietarul câinelui identificat pe baza microcipului, a fost notificat în vederea revendicării acestuia, fiind sancționat contravențional pentru ”lăsarea fără supraveghere pe domeniul public a câinilor deținuți”, conform HCL nr. 58/2017.

În perioada menționată nu au fost solicitări pentru revendicare, adopție sau adopție la distanță”, se precizează într-un raport al administrației locale.

Autoritățile locale spun că problema câinilor comunitari se datorează și unui fenomen prin care pe raza localității sunt aduși câinii din alte părți.

Câștigătorul achiziției directe (au fost organizate 4 licitații, dar nu s-a prezentat nimeni) și singurul care a depus o ofertă la anunțul administrației locale este Asociația Centrul de Ecarisaj Turda, care va primi câte 250 de lei pentru fiecare câine capturat, pentru 200 de câini, respectiv suma totală de 50.000 de lei. Asociația se obligă, în schimbul acestor bani, că va face o prospectare a zonelor din localitate, pentru capturarea câinilor comunitari, după care va trece la capturarea acestora și deplasarea în centrul de ecarisaj de la Bogata (200 bucăți).

Prin caietul de sarcini elaborat de municipalitate, asociația are obligația de a caza câinii maxim 14 zile, după care îi poate eutanasia pe cei nerevendicați sau neadoptați, după care cadavrele vor fi incinerate. Eutanasierea se va face după ce asociația primește împuternicirea necesară din partea reprezentantului administrației locale. În baza aceluiași caiet de sarcini, Asociația este obligată să permită accesul presei sau a organizațiilor neguvernamentale în centrul de ecarisaj de la Bogata, inclusiv filmare video-foto, dar numai împreună cu reprezentanții desemnați de Primăria Câmpia Turzii.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator