fbpx

pmp 1300x300

PNL1300x300pxTrio

asacons montatorprefabricate

alde banner 728x90 06

diego banner mai2019

2 Comentarii

patrulatera vestului

Unul dintre cele mai inovatoare demersuri administrative din România ultimilor ani a fost cel întreprins de către municipiile Cluj Napoca, Oradea, Timișoara și Arad.

 

Primarii acestora au semnat, zilele trecute, o alianță denumită „Patrulaterala Vestului”. Scopul Patrulateralei este acela de a demara și implementa proiecte comune pentru crearea de sisteme de infrastructură, autostrăzi și căi ferate rapide.

Mai presus decât atât, în conformitate cu spusele primarului Timișoarei, Nicolae Robu, Patrulaterala Vestului își propune să obțină finanțări pentru proiectele gândite, direct de la Bruxelles, fără imixtiunea Ministerului Dezvoltării Regionale și al Administrației Publice.

Ca urmare a acestui demers unic în istoria României, administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii, oraș emergent, care în doar doi ani a solicitat finanțări în valoare de peste 30 de milioane de euro, din fonduri europene, și-a propus aderarea la Patrulaterala Vestului.

Astfel, primarul municipiului, Dorin Nicolae LOJIGAN, a formulat adrese către primarii celor patru municipii constituente, prin intermediul cărora și-a manifestat intenția ca Patrulaterala Vestului să fie extinsă către Câmpia Turzii.

Municipiul nostru dispune de o serie de avantaje unice, în contextul dezvoltării economico-administrative, în regiunea de Vest a Transilvaniei, fiind atât un nod rutier, cât și unul feroviar.

De asemenea, tradiția forței de muncă din Câmpia Turzii, face din orașul nostru un partener viabil, pe proiecte de dezvoltare a infrastructurii, indiferent de natura acesteia.

 Avantajele menționate anterior au fost demonstrate atât de investitorii importanți care și-au stabilit puncte de lucru în orașul nostru (Cikautxo, Berg Banat, La Loraine, Henkel, Heko Schrauben, Macromex sau GreenWee), cât și de sutele de cetățeni ai municipiului nostru care susțin activitățile industriale ale investitorilor din diversele parcuri industriale clujene (Bosch, Emerson, Fujikura, DeLonghi etc).

Dacă solicitarea Municipiului Câmpia Turzii va fi acceptată de către omologii din Cluj Napoca, Timișoara, Arad și Oradea, orașul nostru va primi acces la proiecte de infrastructură mare, căi ferate, drumuri rapide, dar și alte proiecte de dezvoltare, care-i va conferi capacitatea unei dezvoltări rapide, peste trendul orașelor de talia municipiului nostru.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  andrei · 08:13 10.10.2018
  Turda nimic, nimic?
  Nu aderă?
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 10:16 10.10.2018
   Turda deja are semnate contracte pe fonduri europene, pe bani foarte mulți! Practic, e singura localitate din România care a accesat fonduri europene pentru proiecte majore, până în acest moment.
   Câmpia Turzii nu are semnate astfel de contracte...
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator