fbpx

Scrie un comentariu

laminor

Deși Combinatul Metalurgic în care mulți dintre noi am trudit ani de-a rândul s-a transformat în nimic altceva decât o ruină, care provoacă tristețe în sufletele noastre, există lucruri pe care nici interesele politice, nici vremurile în schimbare nu le vom omorî niciodată – acestea sunt amintirile.


Zilele acestea am reușit să obțin un filmuleț cu ultima zi de lucru din secția Laminorul 2, din Combinat, chiar înainte de închiderea lui de către conducerea rusă.

Întâmplarea face că oamenii care apar în filmuleț sunt chiar cei din schimbul alături de care am lucrat câțiva ani buni. Clipul are o valoare istorică și emoțională, deoarece este una dintre puținele filmări existente din acele vremuri.

Vă prezint, așadar, o parte din el, pentru ca voi – cei care ați lucrat în combinat – să vă aduceți aminte de acele vremuri, de canvalț, ajustaj, împingător, valt, role, hașcă, foștrec, cățăi, rină, ablez sau volantă. Iar voi, cei tineri, veți avea prilejul de a vedea în ce condiții și-au câștigat pâinea părinții și bunicii voștri.

Aștept să citesc impresiile și comentariile voastre!

Amintirile rămân, indiferent de ani și bani!

Primarul Municipiului Câmpia Turzii,

Dorin Nicolae Lojigan.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator